En stigende omsætning og fire Rezet Sneaker Store-butikker, der fortsat skaber vækst på trods af en presset detailhandel, er tydelige tegn på, at sportswear-trenden for alvor har manifesteret sig i hjerterne hos danskerne. Ifølge Kasper Mølgaard-Nielsen, der er en af de tre stiftere af Rezet Sneaker Store, er trenden kommet for at blive. 


Artiklen er bragt i Branchebladet TØJ SS 20 Men/Women


 

Medstifter Kasper Mølgaard-Nielsen 

På hvilken måde repræsenterer Rezet Sneaker Store trenden inden for sportswear? 

Vi er en af de førende sneakerbutikker i Danmark. Fordi vi er det, så har vi mulighed for at være med til at præge de trends, som vi ser i gadebilledet. Uanset om det er ’dad sneakers’ eller ’chunky’ silhuetter, så kan vi gennem vores butikker og sociale kanaler vise vores kunder og følgere de looks, som, vi synes, der trender. På den måde kan Rezet Sneaker Store være medskabende i de aktuelle trends.

 

Hvad er årsagen til, at sportswear er blevet så stor en trend de seneste år?

Jeg tror helt sikkert, at det stammer fra de store sportsbrands som Nike og Adidas. Begge brands har opdaget potentialet i sneakers og sportswear og herefter investeret massivt i både sko- og tøjkollek­tioner samt markedsføringen på begge områder. De har lavet samarbejder med kendte musikere og kunstnere som Kanye West, Travis Scott og Rihanna, der får lov til at designe egne kollektioner og der­-med være med til at udbrede trends og gøre det legitimt at have sneakers på til alle anledninger – til alt fra bryllupper og konfirmationer til en arbejdsdag på kontoret.

 

Hvordan har I kunnet mærke i jeres forretning, at sportswear er blevet populært?

Det nemme svar er omsætningen. Derudover har vi nu fire butikker, der stadigvæk oplever en massiv vækst – og det er på trods af, at mange forretninger har det svært. Et andet sted, hvor vi også kan se, at trenden er blevet populær, er på vores sociale medier. Vi har over 200.000 følgere på tværs vores forskellige kanaler. Så vi kan tydeligt mærke, at især de unge mennesker i Danmark følger med i, hvad der sker på sportswear-fronten.

 

Tror du, at trenden er kommet for at blive?

Uden tvivl. Den udvikler sig konstant, og når de store modehuse som Louis Vuitton, Gucci og Prada tapper så meget ind i streetwear-miljøet, er det fordi, at de også kan se, at trenden er gået den vej. Jeg tror dog, at nogle af de store haute couture-brands vil trække sig og gå i en anden retning på et tidspunkt. Men så er jeg også overbevist om, at trenden til den tid er så meget forankret i folk, at de vil se trenden som den nye normal.

 

Hvordan har udviklingen af populariteten af sneakers kontra sportsrelateret tøj været hos Rezet Sneaker Store?

Hos Rezet Sneaker Store fokuserer vi 95 procent af vores forretning på sneakers. Eftersom vi ikke har et større fokus på tøj, så synes jeg, at det er svært at svare på. Men der er ingen tvivl om, at det er sneakers, der har haft den størst eksponentielle stigning hos os.

Foto: Rezet Sneaker Store
Fakta om Rezet Sneaker Store
  • Virksomheden er startet af Kasper Mølgaard-Nielsen og hans to venner Mathias Bruun Christensen og Henrik Larsen i 2010.
  • Den første butik samt webshop åbnede i april 2011.
  • Rezet Sneaker Store har 50 ansatte.
  • Rezet Sneaker Store forhandler klassiske sportsbrands som Nike, Adidas, Reebok, New Balance, Puma og Asics. Udvalget krydres med brands, som passer ind i tiden. Lige nu har Rezet Sneaker Store Soulland, Wood Wood, Rains, Newline Halo og Colorful Standard i sortimentet.