Der er torsdag den 5. november 2020 fundet en vinder af dette års lidt utraditionelle Magasin du Nord Fashion Prize.

Det er en forandret modepris, der i år er blevet uddelt af Wessel & Vetts Fond (tidligere Magasin du Nord Fonden, red.) i lyset af Covid-19.

Både afviklingen af begivenheden og fordelingen af vinderlegatet har været anderledes end sidste år. Wessel & Vetts Fonden har blandt andet valgt at fordele legatpengene blandt ti af tidligere års prismodtagere og finalister, således at ni deltagere modtager et legat på 10.000 kroner, mens vinderen af modeprisen modtager et legat på 200.000 kroner.

Torsdag den 22. oktober præsenterede de ti finalister deres design og forretningsplaner for jurypanelet, der bestod af 14 danske og internationale eksperter.

Torsdag den 5. november er vinderen af modeprisen så fundet, og det blev stjernedesigneren Cecilie Bahnsen, der løb med sejren og hovedlegatet på 200.000 kroner. Prisen blev overrakt af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen.

“Mit team og jeg er så utrolig taknemmelig og stolt over at have modtaget årets Magasin du Nord Fashion Prize. Det har været den vildeste rejse at skabe dette brand, og jeg er så rørt over den støtte og support, vi har modtaget undervejs fra fonden, modebranchen og ikke mindst alle partnere involveret,” lyder det fra Cecilie Bahnsen i en pressemeddelelse om offentliggørelsen.

Foto: Cecilie Bahnsen

“2020 har ikke været let for nogen af os – og slet ikke for de talentfulde designere, vi har herhjemme. I disse tider hvor alt er i konstant forandring, og hvor vi ofte tvinges til at aflyse, kæmper alle i dansk mode for at klare sig. Derfor er det livsbekræftende at møde ti designere, som ikke har givet op. I finalen viste alle, at de kan deres håndværk, men de fik også forklaret juryen, hvordan de tackler krisen, omstiller sig og finder nye, bæredygtige løsninger. Cecilie skaber unikt dansk design og vandt på både sine originale kollektioner, arbejdet med bæredygtighed og sin måde at håndtere den krise, branchen befinder sig midt i,” siger Cecilie Thorsmark, CEO for Copenhagen Fashion Week, om, hvorfor vindervalget faldt på Cecilie Bahnsen.

Med legatoverrækkelsen på 200.000 kroner er Magasin du Nord Fashion Prize Danmarks største modepris, men støtten er ikke kun økonomisk. Finalisterne modtager også rådgivning om bæredygtighed, salg, produktion, PR og forretningsudvikling fra et netværk af juryens brancheeksperter.

Foto: Magasin du Nord Fashion Prize