Mark Kenly Domino Tan Studio er en del af den officielle showkalender. Det har TØJ talt med Caroline Engelgaar, Creative Director, om.

 

Hvorfor har I show under modeugen?

Showformen som greb er en unik mulighed for at skabe en totaloplevelse af den kreative tanke bag kollektionen. Her går musik, modeller og kollektion op i en højere enhed og skaber en stemning, der understøtter kollektionens udtryk. Samtidig er showformen et vigtigt vindue og værktøj til vores internationale marked, hvor vi kan præsentere den fulde oplevelse af kollek­tionen og vise vores produkter på bedste vis.

 

Hvad er jeres SS 24-kollektion inspireret af?

SS 24-kollektionen ’The Ocean’ er inspireret af havet og den glamourøse riviera fra 1920’erne og 1930’erne, som er en genfortolkning af de raffinerede og elegante silhuetter fra denne tid. Kollektionen er poetisk med en tør og taktil fornemmelse og en farvepalette inspireret af sand og hav, som giver et nedtonet og sofistikeret udtryk. Havet har inspireret os til at søge både under og over overfladen, hvor vi har studeret de naturlige former og de skatte, det gemmer på. Derfor har vi også inddraget perler i kollektionen, som er inspireret af de koreanske perledykkende kvinder kaldet Haenyeo, der i generationer har dykket ud for Sydkoreas sydkyst helt uden ilt og nogle helt op til 90 år gamle. Vi har også arbejdet med volumen og bevægelse, skarpe kanter og bløde kurver i eksklusive materialer.

 

Hvad kommer til at præge jeres show?

Da kollektionen er en hyldest til havet, har vi ført disse elementer videre i stylingen til showet. Vi har forsøgt at fange den fantastiske stemning, som kysten giver i form af det underfundige og abstrakte liv under vandet og det liv, der finder sted omkring. Vi har valgt modeller og musik, der afspejler dette tema, og vi har derfor også valgt en lokation, der har forbindelse til naturen.

Vi har sat ekstra fokus på vores herrekollektion, som også vil præge showet og kollektionen som helhed. Dette betyder også, at stylingen på showet udfoldes i en endnu mere gender-fluent retning på tværs af både herre- og damekollektionen.