Omsætningen stoppede fra den ene dag til den anden, da Covid-19 ramte Danmark tilbage i marts 2020. Siden da er detailomsætningen steget, og junitallene viser, at det fortsætter. Især tøjsalget oplever endnu engang en massiv fremgang.

Efter genåbningen af Danmark begyndte detailsalget stille og roligt at gå frem. Særligt salget af beklædning har siden april oplevet en stor stigning. 

Danskernes forbrug fortsætter, og de nyeste tal fra Danmarks Statistik for juni 2020 viser, at detailomsætningen fortsat stiger. Helt nøjagtigt er detailsalget steget med 1,4 procent i juni sammenlignet med maj. Den høje detailomsætning i maj og juni betyder, at det samlede detailsalg i perioden april-juni var 4,3 procent højere end i perioden januar-marts.

Detailsalget var i juni 2020 desuden 6,6 procent højere end i juni 2019, hvis man udelukkende korrigerer for prisudvikling.

 

Tøjsalget stiger fortsat

Salget af beklædning har ligesom i maj måned oplevet en massiv stigning i juni. Salget af denne varegruppe er steget med 21,6 procent i juni sammenlignet med maj.

Omsætningen af tøj ramte i juni måned sit højeste niveau i 2020, og tøjsalget er dermed tilbage på niveau med tiden før restriktioner mod Covid-19.

Foto: Unsplash