Vinderen af Nordens mest prestigefyldte designpris for nye designtalenter – tidligere kendt som Magasin du Nord Fashion Prize –  er fundet.

Vinderen af den tiende udgave af en af Nordens mest prestigefyldte priser blev i går aftes udråbt ved en stor prisoverrækkelse. Iso.Poetism blev vinderen af Wessel & Vett Fashion Prize 2022 og præmien på 500.000 kroner.

De fire finalister – Birrot, Iso.Poetism, Nicklas Skovgaard og Sophia Khaled – præsenterede deres kollektioner og forretningskoncepter for en international jury af brancheeksperter med en bred vifte af erfaring og specialer over hele linjen. Hver af finalisterne blev rost for deres designtalent, bæredygtige vision, innovation, kreativitet og entreprenørskab – alt sammen som værende kriterier i juryens afgørelse af årets vinder.

”Jeg er selvfølgelig ekstremt overvældet og taknemmelig for at blive anerkendt for det arbejde, vi laver – og så er jeg taknemmelig for den platform Wessel & Vest tilbyder – det er virkelig en unik og ekstraordinær oplevelse. Det har personligt ikke været uden forhindringer, men det er det hele værd at vinde i dag. Vi kan ikke vente til den næste fase for vores brand og er evigt taknemmelige for Wessel & Vest, prisen og Copenhagen Fashion Week og for de platforme de tilbyder. Jeg er spændt på og glæder mig til at være en del af CPHFW NEWTALENT og at åbne AW23 sæsonen. Sidst, men ikke mindst, ville alt dette ikke være muligt uden mit utroligt hårdtarbejdende team,”  siger Tobias Birk Nielsen, stifter og Creative Director hos Iso.Poetism i en pressemeddelelse.

Troen på en succesfuld fremtid for Iso.Poetism er stor:

”Vinderen af prisen, Iso.Poetism af Tobias Birk Nielsen, har en dokumenteret historik af langsomt at opbygge et finansielt stabilt og bæredygtigt brand, samt en klar forståelse af ethvert aspekt af hans brand – fra hvem hans kunder er til hvilket område han tilhører og hvad han fremadrettet skal. Vi tror på, han har alt hvad han behøver for at være succesfuld i modeverdenen som den er i dag,” lyder det fra Christopher-Jacques Morency, branddirektør hos Vanguards.

Om Wessel & Vett Fashion Prize
Wessel & Vett Fashion Prize er Nordens mest prestigefyldte og indflydelsesrige modepris, som blandt andet bliver støttet af Kronprinsesse Mary og internationale modebrands. Over de seneste ti år er der blevet delt priser og mentorforløb ud til nystartede virksomheder, der siden er gået hen og blevet store stjerner. Tidligere vindere af prisen er blandt andet Emilie Helmstedt, Lærke Andersen, Cecilie Bahnsen, Anne Sofie Madsen og Peter Jensen.
Foto: Silas Adler, Tobias Birk Nielsen, Nina Wedell-Wedellsborg