LVMH, der ellers stod klar til at overtage smykkeselskabet Tiffany & Co. for et millardbeløb, er i knibe som følge af coronakrisen og demonstrationerne på de amerikanske gader.

”Vi er glade for at have muligheden for at byde Tiffany velkommen i LVMH-familien.” Sådan lød det fra topchefen og storaktionær hos luksuskoncernen, Bernard Arnault, da begge parter i november 2019 blev enige om opkøbet på et trecifret milliardbeløb.

På daværende tidspunkt stod den franske luksuskoncern Louis Vuitton Moet Hennessy nemlig klar til at betale 16,2 mia. dollars svarende til godt 100 mia. danske kroner for smykkefirmaet Tiffany & Co.

Siden da har begge parter afventet myndigheders godkendelse – men nu ændrer coronakrisen og de mange demonstrationer i de amerikanske gader hele situationen. Det har nemlig lagt markedet af luksusmærker under massivt pres, heriblandt LVMH, der nu er kommet i knibe i forhold til opkøbet af smykkefirmaet. Det oplyser Finans.

Ifølge Reuters har Bernard Arnault kontaktet sine finansielle rådgivere for at finde ud af, om han kan komme ud af købsaftalen eller få Tiffany & Co. til at acceptere en lavere pris.

Hvis smykkefirmaet ender med at afvise en prissænkning, kan sagen ende i en retssag, hvor Tiffany & Co. vil påstå, at LVMH bryder en aftale. Omvendt vil LVMH ifølge Reuters blandt andet overveje at påstå, at Tiffany’s økonomi er blevet betydeligt forværret, og at selskabet derfor overtræder de finansielle grænser, parterne aftalte tilbage i november.

LVMH-koncernen ejer mærker som Louis Vuitton, Marc Jacobs, Tag Heuer og Bvlgari.

 

Foto: Tiffany & Co.