Det var den nystartede virksomhed Copenhagen Cartel – kendt fra Løvens Hule – der vandt Lifestyle & Design Clusters pitch-konkurrence, Lifestyle Growth.

Det populære brand Copenhagen Cartel løb i går med sejren i Lifestyle & Design Clusters pitch-konkurrence, Lifestyle Growth. Det skriver Lifestyle & Design Cluster i en pressemeddelelse.

Da stifter af brandet, Katrine Lee Larsen, i går skulle pitche sin iværksætter-ide for otte stærke erhvervsfolk og investorer fra livsstilsbranchen fortalte hun, at hun godt ved, at en bikini ikke redder hele verden.

Men brandets koncept med at lave fibre af plast samlet op fra havene til produktion af bade- og sportstøj, var stærkt medvirkende til, at juryen med Christian Stadil i spidsen valgte netop det unge brand som vinder.

Derudover havde brandets historiefortælling, de to stifteres drive og energi, og dét, at de allerede er etableret med både onlinesalg og en fysisk forretning på Nicolaj Plads i København også betydning.

Panelet belønnede virksomheden med både en kontant præmie fra den nationale erhvervsklynge Lifestyle & Design Cluster, mentor- og revisortimer, produktion hos mikrofabrikken Rodinia, medlemskab af brancheorganisationen DM&T og plads på handelsplatformen Traede.

 

Nyudviklet metervare af bomuld og tang

Siden brandet blev kendt i Løvens Hule, er det gået fremad på flere fronter. Blandt andet har Copenhagen Cartel i 2021 udvidet sortimentet og sælger nu andre produkter end badetøj. Kollektionen omfatter nu også active wear, unisex sweat og unisex bio solbriller.

Som en videreudvikling af konceptet lancerer brandet nu også en nyudviklet metervare, der består af økologisk bomuld og tang. Netop tangen er en vigtig ingrediens, da den kræver langt mindre vand i metervareproduktion end traditionel bomuld.

Brandet budgetterer med en omsætning i 2021 på 8,3 mio. kroner og et overskud på 846.000 kroner og mere end en fordobling af begge i 2022.

 

Der var både branchefolk og investorer med i panelet, der udpegede vinderne af årets Lifestyle Growth:

  • Formand Christian Stadil, CEO og ejer af Thornico
  • Nicolaj Reffstrup, stifter af Ganni A/S
  • Henrik Hansen, medejer af BoShop
  • Jens Poulsen, Group CEO og grundlægger af DK Company A/S
  • Vigga Svensson, medstifter af Continued Fashion
  • Kaja Wiegand Møller, CEO i Fredericia Furniture
  • Margrethe Dal Lehrmann, direktør i Lehrmann Ventures
  • Betina Simonsen, CEO i Lifestyle & Design Cluster.

 

Foto: Gorm Branderup