Hvorfor ligger CIFF ikke med minimum én messedag i weekenden? Det er et af de spørgsmål, som administrerende direktør hos P:T Clothing A/S, Paw Thorup Hansen, stiller i dette debatindlæg om de netop overståede modemesser i København.

Endnu en modemesse er overstået – for mit vedkommende cirka nummer 64. Jeg har oplevet alle ugedage, terminer, længder etc. Men jeg synes, at vi på nuværende tidspunkt har de dårligste ugedage – og for den sags skyld datoer – vi nogensinde har haft, hvilket er lige omkring den første i en måned. Herudover er messerne spredt over hele København.

Vi er en underskov af små og mindre leverandører og butikker, som arbejder mange timer i døgnet. Vi får ikke det ud af messerne, som vi kunne få. For vores vedkommende betyder det jo knap så meget, hvem og hvad der går på catwalken og hvilke udenlandske medier, der skriver om CIFF. Men det er da en sidegevinst, flertallet af os leverandører deltager i messerne for at sælge varer og detailhandlen for at købe varer og få inspiration.

Hvorfor ligger CIFF ikke med minimum én messedag i weekenden? Dette ville gøre, at alle små og mindre butikker, som måske ikke har råd til at finde afløsere eller lukke på en hverdag, kunne deltage. Dette ville ligeledes gøre priserne for standleje og andre omkostninger mere spiselige. Selv med én dag i weekenden ville de udenlandske bloggere og medier nok dukke op, hvis de finder CIFF interessant.

Hvorfor ligger CIFF Kids ikke i Bella Center? Der er plads nok. Det ville give alle CIFF Kids aktører mulighed for at få inspiration fra de voksne, og det ville give købmændene mulighed for at se/købe alt tilbehør, som ikke findes i Forum. Det ville samtidig give børne/teen-branchen væsentlig større mulighed for at få nye kunder, og butikkerne mulighed for at få nye leverandører – ekstra muligheder. Synergierne er væsentlige, synes jeg. Der er rigtig mange deltagere på CIFF Kids, som er glade for at være i Forum, men tænk, hvad der kunne ske, hvis vi var i Bella Center.

Jeg er helt klar over, at flertallet bestemmer, hvordan det hele skal foregå – altså i dette tilfælde DM&T, Wear, Copenhagen Fashion Week, etc. Men nogle gange kan det at lytte til et mindretal få nogle positive ting til at ske. Jeg er i børne/teen-branchen; en niche uden den store indflydelse, men dog i branchen.

Hvordan oplevede du modemesserne i København? Skriv gerne en kommentar herunder.