Arkk Copenhagen har fokus på deres teknisk udviklede sneakers, som skal indtage hele verden. CEO, Thomas Refdahl og kreativ direktør, Kasper Høj Rasmussen fortæller om deres hurtigspurt indenfor vækst og om fuld fart på ambitioner og satsninger.

 

Hvordan har I oplevet jeres vækstrejse?

Arkk tog meget hurtigt fart. På under tre år var vi i 40 lande hos over 700 retailere, havde fået en stor investering, havde kontorer i Danmark, Tyskland, Sverige og lagre både i Europa og USA samt egen butik. Det har på mange måder været en dannelsesrejse af dimensioner – for Arkk som brand og for os som stiftere. Vi har lært afsindigt meget på kort tid. Det handler om, hvordan man opbygger et internationalt brand, men lige så meget om, hvem man er, hvad man er god til, og hvor man kan give ting fra sig, som ikke er ens kernekompetencer.

 

Hvordan har jeres brand udviklet sig?

Arkk har været et barn, haft børnesygdomme og lavet en masse ting, der ikke gav mening. For så at blive teenager og været på en rejse, hvor vi fandt ud af, hvad vi ikke skulle. Og her syv år efter at være blevet voksen. Vi ved, hvad Arkk er, hvad vi skal, hvor vi er gode, og hvor vi ikke skal fokusere. På mange måder kender vi Arkk ud og ind på en meget intens måde. Det gør også, at fremtidens strategi for brandet har været meget nemmere at udarbejde end for år tilbage. Samtidig har det taget mange år at nå hertil, hvor vi laver produkter af den tekniske kvalitet, som vi i princippet satte os som mål fra starten – men det er bare ikke noget, man lærer over natten. Vi producerer på de samme fabrikker, og vi bruger de samme materialeleverandører, som de største sneakerbrands i verden. Processen og udviklingen i at skabe de produkter, vi gør, er den samme – uanset om du er et af verdens største sneakerbrands eller Arkk. Fra ide til der er et par færdige sneakers, som lander hos forbrugerne, går der cirka 18 måneder. At få den proces til at sidde lige i skabet har taget mange år, men vi har heller aldrig stået skarpere, end vi gør lige nu. Så der er sket rigtig meget, og vi føler stadig, at vi kun lige er gået i gang.

Hvad er jeres fokus i den kommende tid?

Vores fokus er at vise hele verden alle de nye produkter, vi har arbejdet på i to år under corona, som er teknisk udviklede produkter, der kommer til at være en helt ny standard for, hvad vi som brand vil levere i fremtiden. Flere af produkterne er på et teknisk meget avanceret niveau, hvor vi blandt andet arbejder med særlige konstruktioner i vores såler, som øger komfort og sikrer stabilitet. Vi har også udviklet en helt ny indersål, som skaber støtte i svang og hæl. Vi arbejder samtidig med vores vandtætte serie, hvor vi har udviklet skridsikkert gummi på undersålerne og har vores egen membran, som gør skoene 100 procent vandtætte. Disse produkter kræver en ekstraordinær marketingsindsats, og derfor investerer vi tungt i marketing og brand – alt fra store kampagner lavet på Island, til nye showrooms, nye butikker og en helt nyt måde at vise Arkk frem på. Så fokus er ekspansion i vores kernemarkeder og at vise alle de nye sneakers på en helt ny måde.

 

Hvordan forventer I at klare jer i disse krisetider?

Ved en kombination af fokus på omkostninger og indtjening, men faktisk lige så meget ved at investere i de rigtige områder angående salg, marketing, brand og produkter. Vi vil ikke stå stille, fordi verden går ind i en recession. Vi har alt for meget nyt på vej til at stå stille, så vi skal ud at vise, hvad vi kan, og hvad vi står for. Vi tror på, at den kommende tid vil skabe store mulig­heder for dem, der tør gribe chancen. Og det tør vi. Vi har faktisk aldrig været mere klar.

 

Foto: Arkk Copenhagen