Aarhus Fashion Week bliver en relevant og effektiv salgsmesse, hvor indkøberne kan samle alle deres indkøb på ét sted. 

 

Lisbeth Kierkegaard og Mads Eriksen

Q&A med henholdsvis kommunikationsansvarlig og direktør hos Dypång Management, som arrangerer Aarhus Fashion Week

 

Hvorfor er Aarhus Fashion Week relevant at udstille på og besøge, og hvordan skiller jeres messe sig ud fra andre messer?

Aarhus Fashion Week er en salgsmesse. Efter at indkøberne har været på diverse trendmesser for at blive inspireret, kommer de til Aarhus Fashion Week og køber ind. Udstillerne har således på forhånd booket salgsmøder med potentielle kunder og fordelt salgsmøderne på de tre messedage. På den måde er udstillerne sikret værdifulde og relevante salgsmøder. Indkøberne er samtidig sikret effektive indkøb, da de kan samle alle deres indkøb på ét sted og derfor kun skal være væk fra butikken i ganske kort tid. Derudover vil et aftalt salgsmøde give indkøberne tid og ro til at træffe de rigtig valg i indkøbsprocessen.

 

Hvorfor har I valgt at rykke tidspunktet og ugedagene for messens afholdelse?

På grund af efterspørgsel fra flere af vores udstillere om at rykke Aarhus Fashion Week tættere på Copenhagen Fashion Week undersøgte vi mulighederne for at flytte tidspunktet og ugedagene. Vi sendte et spørge­skema ud til alle vores udstillere, som resulterede i en tydelig opbakning til forslaget om at rykke Aarhus Fashion Week fra uge 8 frem til uge 6. Det er vigtigt for os at involvere vores udstillere. Efterhånden som vores udstillere har være en del af Aarhus Fashion Week i mange år, har vi opbygget et fællesskab, hvor vores intention er at udvikle Aarhus Fashion Week sammen.

 

Hvilke forventninger har I til Aarhus Fashion Week i februar 2023?

Vi forventer at Aarhus Fashion Week, som sædvanlig, bliver tre velbesøgte dage med en masse inspirerende og værdifulde salgsmøder. Alle stande er booket, og vi kan høre, at vores udstillere allerede har mange aftaler i kalenderen. Stemningen til Aarhus Fashion Week er altid noget særligt. Da størstedelen af udstillerne er tilbagevendende, oplever vi stor sparring og sammenhold blandt dem, hvilket gør det til en fornøjelse at gå rundt mellem standene.

 

Tror I, at indkøberne kommer til at disponere anderledes denne gang på grund af den nuværende situation med inflation, krig etc.?

Det er svært at sige noget om, hvorvidt indkøberne kommer til at disponere anderledes på messen i februar.

 

Fakta
Hvornår afholdes messen: 7.-9. februar 2023
Hvor afholdes messen: Ridehuset og Balticagade i Aarhus

 

Foto: Aarhus Fashion Week