Fornyelse og den personlige kontakt bliver de to helt store omdrejningspunkter på messerne i Vejle, for der er værdi i at mødes fysisk med kunder og styrke den personlige relation.

 

Fakta:
Hvornår afholdes Herretøjsmessen: 22.-23. januar 2023
Hvornår afholdes Modemessen: 12.-14. februar 2023
Hvor afholdes messerne: DGI Huset Vejle

Disclaimer: I vores trykte udgave af Fashion Week Edition har redaktionen ved en fejl fået byttet rundt på datoerne på hhv. Herretøjsmessen og Modemessen i Vejle. Datoerne er korrekte i onlineartiklen her,

 

Charlotte Strøm

Q&A med projektleder hos Nord Fair, som arrangerer Modemessen og Herretøjsmessen i Vejle

 

Hvorfor er messerne i Vejle relevante at udstille på og besøge?

For en butik handler alt om at forny sig med sæsonerne og indkøbe de rette varer til hylder og bøjler. For udstillerne handler det om at tilbyde denne fornyelse for flest mulige. På messerne i Vejle forenes parternes behov – så enkelt kan det siges. At alle samtidig drager nytte af det personlige møde er tydeligt for enhver, der har deltaget i Vejlemesserne. Som arrangør er det vores vigtigste opgave at understøtte relationen mellem butik og leverandør, for det får begge parter en bedre handel ud af.

 

Hvordan skiller jeres messer sig ud fra andre messer?

Vejlemessernes dna er i høj grad effektivitet til en overkommelig pris – for både udstillere og indkøbere. Det kan ingen være i tvivl om. Vi lægger ud søndag morgen med en gratis morgenbuffet, så ejere og personale kan bruge dagen på at gennemgå kollektionerne og inspirere hinanden. De fleste har allerede på forhånd booket aftaler hos leverandørerne – vi ser ofte butikkerne både to eller tre dage. Det giver synergi i indkøbet og koster ikke butikkerne alverden, da både frokostbuffet og parkering er uden beregning. Det er let at komme til Vejle – for de fleste under to timer og en kvart tank benzin.

 

Hvorfor afholdes Modemessen og Herretøjsmessen ikke samtidigt?

Herretøjsbranchen har længe haft et ønske om at flytte til en tidligere termin. Ordredeadlines er rykket frem og har tvunget indsalget i gang allerede i januar. Så nytter det ikke med en messe langt inde i februar.

 

Hvilke forventninger har I til messerne i Vejle?

Vi har store forventninger. Den tætte relation, som vi har med vores kunder, betyder, at vi dagligt opdateres på branchens udvikling og behov. Så kan vi i samarbejde med leverandørerne tilrette messerne, så både Herretøjsmessen og Modemessen i Vejle til hver en tid står som de bedste udgaver af sig selv. Det har vi været garanter for i mange år, og det fungerer godt for os og vores kunder.

 

Tror I, at indkøberne kommer til at disponere anderledes denne gang på grund af den nuværende situation med inflation, krig etc.?

Udfordringerne har stået i kø de sidste mange måneder, og vi kan ikke komme udenom, at parametre som coronanedlukning, krig, stigende rente og energipriser har ramt alle danskere i mere eller mindre grad. Det har også ramt modebranchen hårdt, da mange har disponeret deres indkøb længe før, at de forskellige omstændigheder indtraf. En nedgang i forbruget er medvirkende til store lagerbeholdninger. Vi har en forventning om, at indkøberne vil være mere velovervejede i deres indkøb til den kommende sæson.