Det er voksentøj til teenagere. CEO’en hos Grunt, Chung W. Cheung, vil væk fra det gamle image om børnetøj og satser på at lave det fedeste teenagetøj i Skandinavien.

Det var nødvendigt at ryste posen, da modevirksomheden Nobrakes købte Grunt tilbage i 2015. Der skulle skrues op for den ungdommelige stil, udskiftes materialer og skabes nye og bedre relationer til kunderne.

”I starten ville ingen røre Grunt med en ildtang. Vi skulle reetablere brandet på ny, for det var meget old­school. Vi har arbejdet med alt lige fra visuelt udtryk, kvaliteter af tøjet til tillid hos vores samarbejdspartnere,” siger Chung W. Cheung, CEO hos Nobrakes, der ejes af Claire Group.

I dag er der helt styr på brandets DNA og fokus. Grunt laver tøj til børn og teenagere i alderen 8-16 år. Visionen er at lave det fedeste tøj til teenagere i Skandinavien, der appellerer til alle uanset kropstype og omfavner diversitet.

”I den aldersgruppe er der få, der ved, hvem de er. De spejler sig i andre. Derfor vil vi gerne vise, at alle vitterlig kan bære Grunt. De kan finde deres egen stil i vores kollektioner,” uddyber CEO’en.

Senest har de forsøgt at ramme den unge målgruppe med samarbejdet med børne-youtuberen Naja Münster, som de lavede en hel kollektion med. Det blev en milepæl for Grunt, hvor de mærkede et boost i salget og en generel stigende interesse for deres brand.

 

Voksentøj til teenagere

Grunt brander sig som et ungt voksenbrand, og de betegner heller ikke sig selv som et decideret børnetøjsmærke – af én simpel grund:

”Børn og teenagere vil ligne nogle, der er ældre end dem selv. De vil være hurtigere voksne, end de burde, og derfor klæder de sig også derefter. Selvom de kun er 8-9 år, gider de ikke gå i pussenusset tøj,” forklarer Chung W. Cheung. Inspirationen til kollektionerne finder de i bybilledet, hvor de forsøger at indkapsle tendenser og impulser. Særligt jeans er blevet en bestsellervare hos den unge målgruppe, der i dag gerne vil slippe for de bløde joggingbukser og hurtigere hoppe i jeans ligesom de ældre forbilleder. Netop forældrene er den anden del af målgruppen hos Grunt, understreger Chung W. Cheung:

”Moren går op i kvaliteten på tøjet. Derfor køber vi også dyrere kvaliteter, så tøjet kan holde længere. Det skal ikke skrumpe eller miste pasformen. Teenageren går op i, hvordan stilen er, og om tøjet ser godt ud. Så vi skal gøre begge parter glade.”

 

Drømme om TikTok og flere collabs

Når overskuddet er til det, drømmer CEO’en om flere gode collabs og om Grunts tilstedeværelse på sociale medier som TikTok og Snapchat, hvor den unge målgruppe hænger ud virtuelt. Men i disse svære tider i modebranchen er armbevægelserne ikke store hos den midtjyske modevirksomhed.

”Vi skal holde ud, hvor vi er lige nu. Vi skal opretholde omsætning, udtryk og momentum fra 2022, men alle ved, at 2023 bliver et svært år. Børnene vokser jo stadig, så de skal have nyt tøj. Men vi kommer ikke med de helt store satsninger lige nu,” lyder det fra Chung W. Cheung.

 

Foto: Grunt