pej gruppen giver dig et overblik over de vigtigste skotrends til efteråret og vinteren 23/24, hvor vi møder en forbruger, som er gearet til forandring. Det kan ses på skotrenden.

I efteråret og vinteren 23/24 møder vi en forbruger, som er gearet til forandring. Det er en forbruger, som efter flere år med usikkerhed, kriser og omstillinger, har tilegnet sig en modstandskraft og en resiliens, som gavner langt ind i fremtiden. Flere har måske for første gang haft tid og mulighed for at mærke efter og tage bestik af nuet for efterfølgende at ændre de ting i tilværelsen, som har været genstand for refleksionsluppens klarsyn.

Vi ser en forbruger, som er bevidst om egne præferencer og behov, og som handler i overensstemmelse dermed. Det kan ses på de kommende skotrends, som giver plads til både individualitet og rummelighed, samtidig med at de hver især imødekommer forbrugerens behov for en generel genstart af tilværelsen.

 

Friktionsløst design

I en tid med konflikter og gnidninger, både globalt og i det nære, bliver det friktionsløse design efterspurgt og værdsat. Design, som formidler et enkelt og harmonisk formsprog, fjerner det komplicerede og lægger i stedet op til gnidningsfri og rummelig æstetik. Fraværet af detaljer giver ro og harmoni og virker som modpol til alt det komplekse og uforudsigelige. Vi ser oftest en kompromisløs brug af de monokromatiske farver repræsenteret i denne skotrend sammen med et fravær af syninger, samlinger og synlige detaljer. Det giver et helstøbt, overbevisende og kraftfuldt udtryk.

 

trends-_images_1-scaled.jpg" alt="" width="745" height="2048" />

 

Glitz og glam

Behovet for optimisme og individualisme ses i denne skotrend. Vi ser et behov for at omgive sig med skinnende, metalliske overflader og effekter, som lyser op og gør sig gældende. Skotrenden gør det muligt for forbrugeren at skille sig ud og tilføje positi­vitet og fest – både til hverdag og til særlige lejligheder. Vi ser en tiltrækning af de skinnende, blanke metal­overflader, som gengives i forskellige materialer og farver – gerne sammen med pailletter, sten og andre skinnende effekter.

 

 

Loafers

Den klassiske hyttesko har fået en renæssance og er tilbage i mange forskellige udgaver til både mænd og kvinder. Skoen, der er let at tage både på og af, møder den omstillingsparate forbrugers behov for at kunne navigere i en hverdag fuld af forandring og forskellige krav. Skoen, som bliver designet og fremstillet uden brug af snører, der binder skoen til foden, møder behovet for hurtigt at kunne skifte fra én situation til den næste, og med design i forskellige farver og variationer er udvalget bredt og sikkert.

 

 

Quiltet fodtøj

Termofodtøjet med det reliefagtige mønster giver struktur og varme til sæsonen. I denne skotrend er den klassiske termostøvle gentænkt og designet i forskellige udgaver, som hver især møder behovet for at pakke sig ind i komfort og hygge. Der er noget hjemligt og trygt over udtrykket, og det er nærmest en slags ’cocooning’ for fødder, hvor de er omfavnet af et beskyttelseslag mod kulde og nedbør. Skotrenden gør det muligt for forbrugeren at forskanse sig og møde tilværelsen fra et trygt og sikkert udgangspunkt.

 

 

Statement heels

Hvis man har et ønske om at ytre sig og gøre sig bemærket, giver denne skotrend mulighed for at lade individualiteten få frit spil. I et miks af kreativitet, elegance og mere eller mindre skøre og skæve løsninger på hælens design giver det forbrugeren mulighed for at statuere sig og erklære, hvad man står for. Hælen, som er skoens fundament og den, som bærer hele individet, lægger her op til individualisme og unik æstetik. Et mobilt statement, som bliver præsenteret på fineste vis.