Charlotte Strøm

Q&A med projektleder hos Nord Fair, som arrangerer Modemessen og Herretøjsmessen i Vejle

 

Hvad kan udstillere og besøgende forvente af messerne i Vejle?

Vi forsøger altid at gøre det attraktivt at besøge messerne i Vejle. Vi fokuserer meget på at skabe et rum, hvor de besøgende – efter en orienterende tur gennem messen – kan beslutte hvilke design, farver og nye mærker, de skal indkøbe. Trendzonen er ret populær og giver et godt overblik over hovedtrenden. Inspirationen kan så udmønte sig i en indkøbsstrategi over den fri buffet til enten morgenmad søndag eller frokost alle dage.

 

Hvad kendetegner messerne i Vejle?

Herretøjsmessen og Modemessen i Vejle har deres helt egen dynamik og tilbyder sælgerne en fælles platform, hvor der er fokus på det essentielle – nemlig salg. Udstillerne ønsker at møde handlekraftige indkøbere, og de besøgende stiller krav om value for money – det giver værdi på samtlige parametre. Disponering, sammenligning, effektivitet og netværk er vores fire bærende søjler – og den kommer man langt med – også i fremtiden.

 

Hvad gør I for at tiltrække udstillere og besøgende?

Som messearrangør er det i vores DNA at være inklu­derende og samarbejdende og løbende tilpasse os leverandørernes behov. Det rygtes, og vi kontaktes kontinuerligt af nye leverandører, som har hørt om messen. En del af samarbejdet med leverandørerne er også informationen om nye interessante butikker, som vi så kontakter med invitation til messerne. Det er ikke vigtigt for os at blive målt på antallet af udstillere eller antal m2. De rette leverandører er den vigtigste brik i messens eksistensberettigelse, og vores fokus er at bevare sjælen og holde fast i vores DNA.

Hvordan er det gået med at afholde Modemessen og Herretøjsmessen på forskellige tidspunkter?

Forårets Herretøjsmesse forløb over al forventning, og beslutningen om at flytte messen ind i januar var det helt rigtige valg. Vi oplevede en flot besøgsfremgang på 25 procent. Derfor tror vi også, at det er den rigtige beslutning med en tidlig sommertermin. Det betyder, at den kommende Herretøjsmesse i Vejle finder sted søndag den 30. juli og mandag den 31. juli 2023. Der vil altid være en synergi ved at afholde messerne samtidig, men vi oplevede ikke færre besøgende på Modemessen.

Hvordan mærker I de nuværende kriser?

Det eneste konstante, der findes, er forandringer. Og vi kan ikke komme udenom, at vi stadigvæk er påvirket af flere forskellige kriser, som fletter sig ind i hinanden. Udfordrende forhold som stigende renter, høj inflation og en lav forbrugertillid har sat sine spor i branchen. Vi forventer dog, at det gode forsommersalg og udsigten til lavere inflation afspejles på messerne i juli og august. Når det så er sagt, glæder vi os over, at vi henvender os til en stærk skare af leverandører, som har formået at optimere deres virksomheder og omstille sig til det nye normale. Det betyder også, at vi er helt på højde med tidligere tilmeldinger til messen og igen forventer to udsolgte messer.

 

Fakta

Hvornår afholdes Herretøjsmessen: 30.-31. juli 2023 (bemærk – er afholdt)

Hvornår afholdes Modemessen: 20.-22. august 2023

Hvor afholdes messerne: DGI Huset i Vejle

 

Foto: Nord-fair