Designer Peter Jensen vender tilbage til moden med sit nye brand Yours Truly, som han introducerer med show på Copenhagen Fashion Weeks event schedule den 7. august 2024 kl. 11.00.

 

Hvad har inspireret dig til at vende tilbage til Danmark og lancere dit nye brand?

CPHFW er for det første perfekt til det, jeg gerne vil udtrykke med Yours Truly: Modeugen er moderne, fremadskuende og fokuserer på alle de rigtige ting. Derudover er Yours Truly også en kunstplatform. Jeg vil gerne arbejde sammen med andre kunstnere, så til denne første lancering arbejder jeg sammen med den London-baserede kunstner Julie Verhoeven og fotograf Annie Collinge: De forstår mig og min verden, og jeg forstår og beundrer deres.

Kollektionen er inspireret af det 17. århundredes portrætter af magtfulde kvinder. Hvordan har denne periode præget dine design i kollektionen?

Disse kvinder og perioden har altid været en favorit hos mig. Det var en tid, hvor kvinder regerede i Europa som aldrig før. De var magtfulde og tænkte på, hvordan de kunne følge med tiden. Jeg har arbejdet med detaljerne, historierne og farverne.

Hvordan arbejder du med bæredygtighed i praksis?

Jeg arbejder kun med små fabrikker såsom en strikke­virksomhed i Jylland og en lokal fabrik i Atlanta. Alle stoffer, jeg bruger, er økologiske, og jeg bruger også kun secondhand-items for eksempel vintage militær-t-shirts og viskestykker. Det er vigtigt for mig og for brandet, at alle varer har en begrænset produktion. Yours Truly-items er af natur unikke, og når de er væk, er de væk, og de kommer aldrig tilbage.