Skotrenden for forår/sommer 2025 emmer af sommervibes og afslappet feriestemning. Trenden spænder vidt fra retro løbesko til noget, der ligner håndlavet strik, over til ultralette og feminine mesh-sko. Fælles for de fem skotrends er, at de alle har et afslappet, casual udtryk, og at de i den grad får os til at længes efter lange, lyse sommeraftener.

 

Retro runners

Retro Runners-trenden formår at kombinere nostalgi med moderne komfort og funktionalitet, hvilket gør den populær blandt både dem, som holder af de klassiske sneakers og dem, der søger en tidløs, men moderigtig sko. De har ofte en slank profil med en lav til mellemstor ankel, hvilket gør dem både stilfulde og praktiske.

Materialerne er typisk en kombination af ruskind, mesh og nylon, som ofte blev brugt i de originale løbesko designet af ikoniske sportsmærker. Mærker, som nu genudgiver de klassiske modeller i nye udgaver.

trends-_images_1-scaled.jpg" alt="" width="931" height="2560" />

 

Mary Jane-sko

Et af de mest karakteristiske træk ved Mary Jane-sko er en enkel rem, der går over vristen og ofte lukkes med en knap eller et spænde. Denne rem hjælper med at holde skoene sikkert på foden. Skoene har typisk en rund tå, hvilket giver dem et blødt og feminint udseende.

Traditionelt er Mary Jane-sko flade eller har en lav hæl, hvilket gør dem komfortable og prak­tiske til daglig brug. De ligner ofte ballerinasko, men adskiller sig ved at have remmen over foden. Oprindeligt var Mary Jane-sko primært børnesko, men hitter altså nu blandt voksne.

trends-_images_2-scaled.jpg" alt="" width="931" height="2560" />

 

Flip flops

Flip flop-skoene er den ultimative, afslappede sommerklassiker. De har en karakteristisk Y-formet rem som det eneste til at holde skoene på plads. Ofte er de lavet af lette materialer som gummi, plastik, skum eller læder. Disse materialer er modstandsdygtige over for vand, hvilket gør flip flops velegnede til brug ved stranden, poolen eller andre behagelige aktiviteter.

Navnet “flip flops” kommer fra den karakteristiske lyd, de laver, når man går i dem. Lyden skyldes, at sålen slår mod hælen og jorden, og netop dette er med til at understrege den afslappede og uformelle stil – en stil, som gør denne 90’er klassiker populær igen.

 

 

Mesh

Mesh-trenden er let, elegant og transparent i sit udtryk, og mesh-skoen er i det hele taget en let, luftig og behagelig sommersko, som gør det rart for foden at ånde. Den er et fint alternativ til sandalen, hvis man indimellem foretrækker en lukket sko i sommervarmen.

Materialet er lavet af syntetiske fibre, oftest i et netlignende stof. På grund af sin blødhed og fleksibilitet er mesh-materialet ofte komfortabelt at have på.

 

Handmade

Håndlavede produkter skiller sig ud i en verden med masseproduktion, kunstig intelligens og teknologi. At design har karakter af at være lavet i hånden, er særdeles appellerende i en tid, hvor teknologien tager kvantespring. Håndlavede produkter har ofte en særlig æstetik, der afspejler håndværkerens kreative vision og dygtighed, og i det hele taget tegn på, at der har været en hånd med ind over processen. I denne skotrend gør det håndlavede element sig gældende, da forskellige håndværksmæssige teknikker er repræsenterede i både strik, hækling, flet, syning med mere.