Nye tal afslører, hvilke modebrands der er mest populære på ønskesedlen. Hos Ønskeskyen ser de positivt på danskernes købelyst op til Black Friday og jul, hvor efterspørgslen på modetøj generelt stiger.

Ønskeskyen er en digital ønskeseddel, hvor brugerne kan skrive deres ønsker med links ind og dele dem med venner og familie. Her er der især tre brands, der hitter indenfor modekategorien.

Top 3 brands i kategorien ’mode & fashion’ (baseret på flest salg) er følgende:
H&M
Na-Kd
Asos

Der er generelt stor interesse for bløde pakker til både Black Friday og under juletræet hos brugerne hos Ønskeskyen:

”Generelt er ’mode & fashion’ blevet en kategori, som er steget meget i forhold til sidste år, hvor det især var ’bolig & livsstil,’ der dominerede markedet hos Ønskeskyen. Men i takt med at folk er begyndt at komme mere ud igen, er lysten til at købe nyt tøj også steget. Kigger vi på tværs af Ønskeskyens ni hovedkategorier, er ’mode & fashion’ repræsenteret med hele tre brands i vores top-10 over mest besøgte shops i november,” fortæller Casper Ravn-Sørensen, CEO hos Ønskeskyen, til TØJ – Fashion & Business Trends.

Store forventninger til danskernes købelyst

Trods inflation, krig og energikrise holder danskerne sig ikke tilbage, når det handler om at fylde ønske- og huskelisten til Black Friday og jul, viser tal fra Ønskeskyen.

”Det kan tydeligt ses, at Ønskeskyens brugere generelt er blevet mere aktive, når det kommer til at ønske sig ting. Vi ser en stigning på 251 procent i forhold til samme periode i 2021,” siger Morten Bjørn Mortensen, som er kommerciel direktør hos Ønskeskyen.

Han har også store forventninger til Black Friday:

”Vi forventer, at Black Friday bliver mere end 30 procent så stor som sidste år hos Ønskeskyen, til trods for mange mediers forventning om 10-15 procent fald i købsadfærden hos danskerne. Vi ser allerede nu en stigning på 4,3 procent på ’average basket size’ hos forbrugerne her i starten af Black Week, så det bliver spændende at følge udviklingen.”

Tal fra Ønskeskyen:
• Brugere på Ønskeskyen: 1.879.003
• Ønsker på Ønskeskyen: 33.932.447
• Ønske- og Huskelister på Ønskeskyen: 3.005.984

Foto: Unsplash