På trods af krisepanik i foråret 2020 kan DK Company sætte punktum for 2020 med et pænt overskud på kontoen. 

‘Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.’ Det er et ordsprog, som mange virksomheder måske kan nikke genkendende til ovenpå et noget uventet 2020.

Det kan de i hvert fald hos modegiganten DK Company. For selv om krisen syntes uoverkommelig i foråret, så har modevirksomheden alligevel formået at få noget godt ud af den – trods alt.

“Vi var nærmest paniske i starten. Men vi blev tvunget ud i at lave en masse forandringer, som har været rigtig gode. Det har vist sig, at corona var en gave pakket ind i rigtig grimt papir.”

Sådan lyder det fra DK Company-topchefen, Jens Poulsen, i en udtalelse til Børsen.

Knap en uge efter nedlukningen af Danmark i marts måtte DK Company afskedige 125 medarbejdere og sende 600 hjem på lønkompensationDengang så koncernen ind i en mørk tid med tabt salg og flere lukkede butikker.

Men helt slemt gik det ikke. Selv om det måske ikke bliver et resultat, som tidligere år, så oplyser Jens Poulsen til Børsen, at DK Company kommer ud af 2020 med et pænt overskud.

 

“Det er ikke slut endnu”

Selv om der trods alt er noget at fejre i DK Company, så fastslår den adm. direktør Jens Poulsen, at krisen langt fra er slut endnu.

Anden bølge af Covid-19 har nemlig – igen – for alvor ramt Europa, hvor en lang række lande oplever de højeste daglige antal smittede hidtil. Derfor bliver der også indført vidtgående restriktioner, som rammer detailhandlen.

“Det går den helt forkerte vej lige nu. Og det går stærkt,” siger Jens Poulsen.

“Lige nu er det kun i Belgien, hvor der er helt lukket. Her har vi med eget personale i alt 90 shop-in-shops i 18 forskellige stormagasiner, som er tvangslukkede. Men det er ikke slut endnu. De forskellige landes regeringer snakker jo sammen, så der kommer mere lovgivning oven i, at vores salg generelt er faldet igen,” forklarer han yderligere.

Også danske Bestseller er ramt af de stramme restriktioner udenfor Danmarks grænser. Blandt andet i Irland er Bestseller ramt på nedlukning af detailhandlen.

Foto: DK Company