Allerede sidste sommer og efterår blev to modemesser afholdt fysisk i Kina. Stabiliserede forhold og stramme restriktioner gør det muligt at afholde endnu en i midten af marts.

Kina har stort set fået corona-situationen under kontrol med blandt andet massetestning, vacciner, karantæne og stramme restriktioner. Pr. 27. februar 2021 var i alt 52,5 mio. mennesker i Kina vaccineret, og den nyeste WHO-rapport beretter om kun 37 nye corona-tilfælde i landet. Det oplyser Lisa Ruhwinkel fra Jandali Mode.Medien.Messen, der er europæisk messerepræsentant for Chic (undtagen Italien og Frankrig), til TØJ.

Som et resultat er hverdagen og den kinesiske økonomi næsten vendt tilbage til normalen. Derfor er det også muligt for Chic at afvikle sin tredje fysiske messe siden sommeren 2020. Chic Shenzhen blev afholdt i juli 2020, Chic Autumn blev afholdt i september 2020, og nu er Chic klar til at afvikle den næste fysiske messe fra den 17. til den 19. marts 2021, Chic Shanghai.

Men selv om tilstandene er tæt på normale i Kina, så oplever store dele af verden stadigvæk smittespredning – især efter de nye varianter af virusset er kommet til. Derfor vil det også kun være muligt for internationale brands at udstille, hvis de har lokale agenter repræsenteret i Kina.

“Som I kan forestille jer, så påvirkes international deltagelse på messen stadig af den nuværende pandemi-situation og rejserestriktioner. Af disse grunde reduceres deltagelsen af internationale brands også,” forklarer Lisa Ruhwinkel.

Af samme grund vil messen kombinere den fysiske oplevelse med den digitale gennem messens app, ligesom de har gjort ved de tidligere afholdte fysiske messer i 2020.

“For brands, der ikke kan udstille på messen, er det en mulighed for stadig at holde kontakten eller tage det første skridt til at opbygge deres forretningsnetværk i Kina,” siger Lisa Ruhwinkel, der oplyser, at messen har registreret omkring 150.000 klik pr. præsentation på app’en siden lanceringen i april 2020.

I alt 905 brands udstiller på Chic Shanghai i marts 2021.

De efterfølgende Chic-messer, der bliver afholdt, er henholdsvis Chic Shanghai fra den 25. til den 27. august 2021 og Chic Shenzhen fra den 3. til den 5. november 2021.

Foto: Chic Shanghai