Den britiske onlinegigant har solgt for millioner under krisen. Resultatet i det nye halvårsregnskab er markant højere, end det var samme periode sidste år. 

Onlinehandlen har haft kronede dage. Vi har skrevet det før, og nu gør vi det igen.

Et nyt halvårsregnskab fra Asos viser nemlig, at salget i første halvår af 2020 er stormet derudad. Det skriver Børsen.

Omsætningen er nemlig steget med 19 procent i forhold til sidste år og lander dermed på 3,3 mia. pund. Det er særligt europæerne, der har hjulpet omsætningen til tops. Salget i EU er nemlig hævet med 22 procent, mens det i Storbritannien er hævet med 18 procent.

Resultatet før skat lander på 142,1 mio. pund, hvilket svarer til 1,2 mia. kroner. Det er en massiv forbedring i forhold til samme periode sidste år, hvor resultatet før skat endte på 33,1 mio. pund. Sidste års resultat var dog præget af investeringer, som så har vist sig at bære frugt.

Hvordan den anden halvdel af regnskabsåret tager sig ud kommer an på, hvordan onlinegiganten har klaret sig gennem udfordringerne med Covid-19. Det siger den adm. direktør, Nick Beighton:

“Efter en rekordhøj første halvdel af året, hvor vi gjorde fremskridt med at løse præsentationsproblemerne i det foregående regnskabsår, vil anden halvdel blive defineret af, hvordan vi har hånderet Covid-19.”

Også aktierne er steget massivt i Asos – på et halvt år er den steget 123 procent, og kigger man på stigningen siden dykket i marts, er aktien steget med cirka 400 procent, skriver Børsen.

Foto: Pexels