Den store sportskæde trådte ud af 2019 med et underskud tæt på den halve milliard. Der er nu lagt op til markante ændringer, fortæller den nye topchef. 

“Det har været et stærkt utilfredsstillende år. Der var et meget stort fokus på salgsprocessen fra den tidligere ejer, og det betød, at det gode købmandskab blev sat over styr. Fokus var ikke de rigtige steder for en langsigtet drift af virksomheden,” siger topchefen hos Sportmaster, Andreas Holm, til Berlingske.

Han blev virksomhedens nye direktør i starten af januar 2020 og har altså ikke været en del af virksomheden i regnskabsåret for 2019. Her omsatte sportskæden for lige knap 1 mia. kroner, men tabte alligevel 470 mio. kroner på bundlinjen.

Det store underskud skyldes betydelige nedskrivninger, fordi den tidligere ejer – Nordic Capital – i 2012 betalte mere for virksomheden, end den blev solgt for kort før årsskiftet 2019/20 til Singaporeselskabet Sportmaster Group. Det skriver Berlingske.

Topchefen fortæller dog, at der nu er lagt op til markante ændringer i virksomheden. Det var der faktisk allerede gjort klar til i starten af året, men så ramte Covid-19.

“Vi havde lagt en lang række initiativer for at få vendt forretningen rundt. Men der går ikke særlig lang tid, før coronaen rammer. Det betyder, at flere af vores butikker bliver lukket, og vi har en del medarbejdere, der ikke kan komme på arbejde,” lyder det.

I andet kvartal faldt Sportmasters omsætning med 45 procent – men blev også begrænset af et stigende onlinesalg.

Direktøren fortæller, at Sportmaster er kommet stærkt igen efter genåbningen, men at man har udskudt forventningerne om et overskud til 2021.

Foto: Sportmaster