TØJ har talt med Charlotte Strøm, projektleder hos Nord-Fair, om de kommende to messer i Vejle: Modemessen og Herretøjsmessen.

 

Charlotte Strøm

Q&A med projektleder hos Nord-Fair som arrangerer Modemessen og Herretøjsmessen i Vejle

 

Hvad bliver omdrejningspunkterne for messerne i Vejle til februar?

Effektivitet og den personlige kontakt er de to helt store omdrejningspunkter. Butiksejerne lever i en travl hverdag og er glade for at kunne købe ind under rolige forhold – det hører vi gang på gang. Herretøj og Mode i Vejle har deres helt egen dynamik og platform. Indkøberne møder op med en booket aftalekalender og har oftest allerede afklaret rammerne og budgetterne hjemmefra, så de bruger tiden effektivt og får skabt synergi i deres indkøb. Har coronatiden vist os noget, er det helt sikkert værdien i at mødes fysisk med sine kunder og styrke den personlige relation – det giver begge parter den bedste mulighed for en god handel.

 

Hvorfor er netop jeres messer relevante at udstille på og besøge?

Effektiviteten, som nævnt ovenfor, er uden tvivl det, begge parter nævner oftest. For udstillerne er fordelen, at mange indkøbere er helt med på ideen om at lave aftaler på forhånd, og vi hører fra flere sælgere, at de allerede har kalenderen godt booket op. Det ligger efterhånden i Vejlemessens DNA, at det er sådan man gør. Og det sikrer både udstiller og indkøber den nødvendige tid til at komme hele kollektionen igennem. Ingen behøver at gå forgæves.

 

Hvad kan udstillerne og de besøgende glæde sig til at opleve?

At vi igen byder på gratis morgenmad søndag morgen og fri frokostbuffet alle dage er altid en sikker succes og står højt på popularitets-barometeret. Her kan man få energidepoterne fyldt op og vendt strategien og dagens indtryk inden de næste aftaler. Messens trendområde plejer også at være et populært trækplaster og god inspirationskilde – her viser en kreds af udstillere de sidste nye trends og tendenser.

 

Har I udviklet nogle nye tiltag under tiden med corona?

Ja, vi har selvfølgelig tilpasset os situationen, som alle besøgende i august også oplevede. Og det gik forrygende! De hygiejnemæssige krav fra Sundhedsstyrelsen om afstandsmarkering, skiltning, håndhygiejne med mere opfyldes til punkt og prikke, og vi har generelt så godt styr på logistikken og antallet af besøgende, at man trygt kan besøge messen. Vi er klar med værnemidler i form af handsker og mundbind, hvis man ønsker det – og da butikkerne skal forhåndstilmelde sig over nettet, har vi løbende kontrol over, hvor mange der besøger messen den pågældende dag, hvis det igen bliver aktuelt med afstands- og areal krav.

 

Hvilke forventninger har I til messerne?

Vi forventer to udsolgte messer med en bred og stærk leverandørskare af nye og gamle udstillere, hvis succes afspejles i evnen til at booke og invitere kunder. Da flere leverandører allerede på nuværende tidspunkt kan melde om en fuldt booket kalender, har vi grund til at forvente et øget besøgstal over de tre dage. Dage med mange aftaler, så udstillere og indkøbere får netværket og lavet nogle gode handler.

 

Fakta 

Hvornår afholdes modemessen: 20. – 22. februar 2022

Hvornår afholdes herretøjsmessen: 13. – 14. februar 2022

Hvor afholdes messen: DGI Huset Vejle

 

Foto: Pexels