TØJ har talt med Samsøe Samsøe om, hvorfor de afholder show under Copenhagen Fashion Week.

 

Samsøe Samsøe

Q&A med Armin Semovic, Global PR Manager

 

Hvorfor afholder I show under modeugen?

Vi afholder (et digitalt) show, fordi vi ser CPHFW som en udmærket branding- og eksponeringsplatform, der støtter op om de danske brands og det stærke line-up, som de plejer at have. De løfter, højner og opviser dansk design og sørger for at vise det bedste fra København og Skandinavien. For os handler det i år om at opretholde den digitale buzz, vi har skabt de sidste to år, og at vi konstant udvikler og udfordrer os selv.

 

Hvad er jeres AW 22/23-kollektion inspireret af?

Vores nye kollektion hylder individualitet og rummelighed gennem friheden til at udtrykke sig. Det er en modig kollektion med dristige farver og print – noget der er nyt for vores brand. En generel trang til at finde sin egen identitet er fortællingen med denne kollektion. Referencer til 90’erne og modige print tager os tilbage til fortiden, mens formerne og silhuetterne gør kollektionen nutidig. Derfor hedder kollektionen Past Present Future.

Copenhagen Fashion Week har en række bæredygtighedskrav, som alle show-brands skal leve op til inden 2023. Hvordan sørger I for at leve op til dem?

CPHFW’s bæredygtighedskriterier har været annonceret i et stykke tid og har delvist været listet på deres hjemmeside. Vi har dermed tidligt kunne undersøge, om vores bæredygtighedsdagsorden var i overensstemmelse med CPHFW’s kriterier. Her har vi vurderet, at vi er godt med og har en bæredygtighedsdagsorden, der i store træk rummer de samme handlepunkter. Selvfølgelig er der nogle af punkterne, som vi ikke kan krydse af, og hvor vi må vurdere, hvordan vi kan sætte ind inden 2023. Det tager vi som en opfordring og ikke en udfordring. Nogle af de listede bæredygtighedskriterier er kvantitative, andre kvalitative og det bliver spændende at følge med i, hvordan CPHFW vurderer og rater forskellige brands, særligt på de kvalitative handlepunkter. Alt i alt, er vi i hvert fald begejstrede for initiativet og glæder os til at medudvikle på det over de kommende sæsoner.

 

Foto: Samsøe Samsøe