TØJ har talt med Christian Maibom, stifter og kreativ direktør hos Revolver, om den kommende messe.

Da Revolver endelig løb af stablen igen i august 2021, efter en tvangsaflyst februar-messe, gik det over al forventning, og opbakningen fra udstillerne var stor. Opbakningen er fortsat ind i 2022, og på den kommende Revolver-messe vil omkring 450 brands være samlet. Ifølge Christian Maibom, stifter og kreativ direktør, har messen – og hele modeugen – oplevet fantastisk opbakning fra udstillerne.

”Vi ser, at folk vil modeugen, og at de vil den fysiske modeuge. I al ydmyghed er jeg ikke bange for Copenhagen Fashion Weeks fremtid set fra et messeperspektiv,” fastslår han.

På messen udstiller blandt andet Second Female, Neo Noir, Bitte Kai Rand, Bruuns Bazaar, Coster Copenhagen, Mos Mosh, Wood, Mads Nørgaard, Nudie Jeans, Holzweiler og Iris Maree.

 

En lokal modeuge

Selvom opbakningen fra udstillerne er stor, ændrer det ikke på, at coronapandemien får indvirkning på messen. Revolver har vist, at det er muligt at afvikle en messe på sikker vis, men de nuværende restriktioner påvirker den internationale deltagelse.

”Derfor må man til denne sæson forvente en lokal modeuge. Det er hverken uvished eller frygt, der forstyrrer til denne sæson, men derimod det faktum, at de udenlandske udstillere, indkøbere og presse skal testes før og inden afgang til eller fra Danmark. Såfremt de smittes under deres ophold i København, skal de forblive i isolation i 10 dage for egen regning, inden de kan vende hjem igen,” siger Christian Maibom og fortsætter:

”Det faktum gør, at den kommende messe og modeuge primært bliver et dansk projekt med lidt muligheder fra de lande der grænser op med fysisk grænse til Danmark. Det gør dog hverken modeugen eller messen dårlig eller mindre vigtig.”

Af samme årsag har Revolver tilbudt alle udstillere, at de kan flytte deres kontrakt fra denne sæson til august 2022 på fuldstændigt samme vilkår og uden beregning, hvis de ikke føler, det giver mening for dem at udstille til februar.

”Vi holder ikke nogen fast på en kontrakt denne sæson. Det er den mest fair måde at gøre det på. Vi skal igennem det her sammen og ikke kæmpe mod hinanden,” fortæller Christian Maibom og tilføjer, at det er blevet modtaget meget positivt af udstillerne, men at langt de fleste danske brands på Revolver holder fast i deres beslutning om at udstille.

 

Coronasikker messe

Det er ikke nyt for Revolver at afvikle messen under restriktioner. Floor plans er lavet om, så der er den korrekte afstand imellem standene. Der er sikret de rette ganglinjer, afstandsmærkater er sat op, og der er ensretning hele vejen rundt. Besøgende og udstillere kan derfor trygt besøge messen.

”Vi har prøvet det før, så det er egentlig ikke et problem. Men det er en hårfin balance mellem at stille remedier til rådighed uden at male fanden på væggen,” siger Christian Maibom og uddyber, at der kommer til at være værnemidler til alle, håndsprit på gange og stande, aftørringsremedier og handsker samt masker til dem, der måtte ønske det.

”Al vores energi vil til denne sæson blive brugt på at gøre messedagene så gode og personlige som overhovedet muligt for alle vores besøgende og udstillere. Revolver kommer derfor ikke til at lave events eller øvrige aktiviteter uden for henholdsvis Forum og Øksnehallen. Simpelthen fordi vi ikke vil risikere at lave unødig aktivitet og i den forbindelse mulige spredningsevents,” slutter Christian Maibom.

 

Fakta

Hvornår afholdes messen: 2. – 4. februar 2022

Hvor afholdes messen: Øksnehallen og Forum

 

Foto: Revolver