Ivylees AW 22-kollektion er en kombination af blandt andet den velkendte Western-inspirerede cowboystøvle, en opdateret udgave af de klassiske støvlehæle og brandets egen fortolkning på en sneaker. 

 

Q&A med Kristine Holgaard, stifter og kreativ direktør

Hvordan har I oplevet udviklingen inden for sko de seneste år?

Vi har oplevet en stigende efterspørgsel på mere comfort-wear. Det har åbenlyst været i forbindelse med Covid-19, at bølgen startede, og jeg fornemmer, at folk står mere ved, at det er ok, det skal være behageligt og nemt – også selvom alting åbnede op igen. Produktionsmæssigt har der været en del udfordringer med at skaffe materialer det sidste år. Mange ting er gået i stå, og der er efterspørgsel i Portugal på specialister med evner inden for skoproduktion. Priserne stiger både i materialer, men også lønninger på fabrikkerne. Så alt i alt er sko produceret i Portugal blevet væsentligt dyrere. Samtidig ser vi store, tunge mærker vende næsen mod Portugal, hvilket stjæler produktionsplads og de dygtige folk på fabrikkerne. Jeg tror, det vil normalisere sig igen, men lige nu er det en vild tid.

 

Hvad kendetegner Ivylees design?

Enkelt og tidløst design. Fokus på (skjulte) detaljer, godt håndværk og super lækre materialer, der står ud og er nøje udvalgt ud fra både et bæredygtigt og et eksklusivt synspunkt. Enkle linjer, smukke silhuetter og kvalitet har altid fulgt mit design.

Hvilke nyheder vil I fremhæve til AW 22?

Vi har lavet vores egen fortolkning på en sneaker. Det er langt fra en klassisk sneaker, men en let støvle bygget på en sneaker sål. Vi arbejder meget med padding imellem læderet, som giver et rigt look og komfortabelt fit. Vi har forskellige versioner af denne sneakerstøvle – for eksempel i lammeskind og med snørebånd. Vores klassiske støvlehæle har skiftet karakter i form af at være mere fyldige og med mere svung, og så har vi som altid vores kerneprodukt af Western-inspirerede cowboystøvler – nu i nye shapes. En trend vi altid har udmærket os i, og som vi ser er på vej tilbage efter en lille pause. Sidst, men ikke mindst, har vi givet den gas med fest-stilletterne og høje støvler denne sæson. Vi fyrer den af med metalliske farver som dyb lilla, turkis og pink. Som en frisk start til en ny tid, hvor vi allesammen har brug for lidt mere larm. Vi forudser, at folk er klar på at feste igen til næste efterår!

 

Hvad er jeres forventninger til AW 22-kollektionen?

Vores seneste AW blev modtaget rigtig flot i alle markeder og især i vores egne onlinekanaler. Det har åbnet op for nye markeder og partnerskaber, som vi har store forventninger til ved den kommende kollektion.

 

Foto: Ivylee