pej gruppen giver dig et overblik over de vigtigste skotrends til foråret og sommeren 2023. Vi møder en forbruger, som går fremtiden i møde med positivitet og handlekraft. Det kan ses på skotrenden.

I sommeren 2023 vil forbrugerne have et behov for at være til stede i nuet. Vi møder en forbruger, som i højere grad end tidligere stopper op, mærker efter og handler. Der bliver tænkt over, hvilke fodaftryk vi som forbrugere sætter på omverdenen, både globalt og i det nære, og der er en øget bevidsthed om, at de aftryk, der sættes i dag, har konsekvenser for i morgen og for fremtiden. Vi ser en forbruger, som tager bestik af nuet og handler derefter. Det kan ses på de kommende skotrends, der afspejler tiden og de behov, som den moderne forbruger har for både sikkerhed, tryghed, kreativitet, optimisme og håb.

 

1 Offroad

Efter en tid med pandemi, kriser samt uventede, samfundsmæssige begivenheder oplever vi en forbruger, som gerne vil være klædt på til at kunne navigere i det uvisse, og vi ser fodtøj, der kan imødekomme behovet for at kunne bevæge sig igennem forhindringer og overkomme de udfordringer, som opstår undervejs. Skotrenden vil bære præg af fodtøj, som kan bruges i al slags vejr og selv i det mest ufremkommelige terræn. Store voluminøse og vejrbestandige fodsåler, der både er skridsikre og ekstremt holdbare, vil være at finde i denne skotrend, som kan modstå de fleste udfordringer.

 

2 Optimisme

Vi kommer til at se en skotrend, som er fuld af optimisme og tro på fremtiden. Forbrugeren tør igen tænke lyst og springe ud i det uvisse. Med farvestrålende styles fra top til tå gør denne forbruger sig bemærket og skiller sig ud. Skotrenden skal kunne imødekomme behovet for at matche den øvrige beklædning, så det monokrome udtryk kan opnås. Her er det ikke nok med en sko, som matcher, men den skal kunne ramme mange forskellige og specifikke farver, så der er mulighed for at iklæde sig samme farve fra top til tå. Skoen i sig selv er også monokrom, så både sål, syninger og overflademateriale er samme farve. Det giver en forudsigelighed, som er kærkommen, i en uforudsigelig verden.

 

3 Panser

Efter en tid, hvor vi har erfaret og mærket, at uforudsete ting kan ramme, har vi i denne skotrend at gøre med en forbruger, som gerne vil være forberedt og rustet til, hvad der kommer af ukendte faktorer i fremtiden. Det er en forbruger, som forventer, at andet og mere vil ramme og gerne vil være klar til det ved at iføre sig en form for panser for at kunne gøre sit til at modstå kriser og farer. Skotrenden leder tankerne tilbage til gladiatortiden, hvor fodtøj med spænder og bånd omkranser foden og underbenet. Vi kommer her til at se fodtøj med hårdføre og rå detaljer som spænder, nitter og snører.

 

 

 

4 Sommerpolster

Selv om sommerfødderne længes efter at blive luftet og komme ud af de lukkede sko, ser vi stadig et behov for at blive pakket ind i et beskyttelseslag. I denne skotrend ser vi polstring i forskellige udgaver, hvor der kommer volumen på skoens overside, og hvor polstringen bliver fremhævet og brugt som dekoration på forskellig vis. Vi ser polstring i form af flet og forskellige vævninger, men også som glat effekt.

 

5 Kreativitet

Kreativitet og håndlavede sysler har fået en opblomstring under pandemien, og fascinationen for håndgjorte og taktile elementer er i højsædet. Tydelige, håndlavede fabrikationsspor præger denne skotrend, som er et opgør med det polerede og det digitale univers. I denne skotrend er der fokus på det kreative, unikaprægede design. Vi kommer til at se strikkede og frynsede elementer med en snert af en noget ufærdig og autentisk æstetik.