Den ældste benbeklædning, som forskerne kender til, er 5.300 år gammel, men blev først almindelig påklædning i begyndelsen af 1800-­tallet. Det er rigtig mange år siden efterhånden, men beklædningsgenstanden har ikke mistet pusten, tværtimod. Det danske brand 2nd One har i hvert fald stadigvæk bukserne på, og det har de haft siden 2013. TØJ har talt med Thomas Nissen, administrerende direktør hos 2nd One, om overvejelserne bag at starte et rendyrket jeans-­ og buksebrand.


Artiklen er bragt i Branchebladet TØJ AW 19 Men/Women.


Det var ikke bare en fiks ide. Jeans­ og buksebrandet 2nd One er drevet af et rungende hul i markedet, mener administrerende direktør Thomas Nissen. Faktisk var det brandet Fiveunits, der lagde grundstenen til sin denimfokuserede lillesøster, og brandet 2nd One blev hurtigt tiltænkt som et jeans­ koncept til de unge piger i de tidlige tyvere – en nysgerrig og ’ukompliceret’ målgruppe.

”Der var ikke bare et hul i markedet, der var et hul i prissegmentet. Vi havde en helt klar berettigelse med henblik på nytænkende design til overkommelige priser,” fortæller direktøren.

Henover årene har brandet udviklet sig en del, særligt denim og jeans har ændret udtryk i takt med tid og tendenser. Virksomheden har på nuværende tidspunkt sat en kurs, som er inspireret af fashion og trends, hvorfor der bliver lagt mange kræfter i både kvaliteter og pasform, men i særdeleshed også i æstetikken.

”Vi har skruet op for detaljegraden, hvor det er de små ting, der gør en stor forskel,” siger Thomas Nissen.

 

’Easy to wear’ til en overkommelig pris

I sin designånd er 2nd One meget opmærksom på, at de mange looks skal være iøjefaldende: Fra en lille splitdetalje på buksen, til at kunne eksperimentere med linninger og bælter. Udover øje for detaljen er pasform helt essentielt, og buksen skal sidde godt og rigtigt. I og med at virksomheden har mange styles på buksesiden, både hos 2nd One og hos søsterbrandet Fiveunits, mener Thomas Nissen at have en god forståelse for og indsigt i, hvilke modeller der pasformmæssigt kan bære nye detaljer, og hvor man derfor kan arbejde yderligere med designet. Men hvad er det helt præcis for en pige, der har 2nd One­bukser i sit skab?

”Pigen, som vi henvender os til, vil gerne have en buks til en god pris, som samtidig er et statement. Det kan være alt fra farve til detaljer, der gør buksen unik og gennemslagskraftig. Men USP’erne for os er uomtvisteligt ’easy to wear’ og ’affordable’,” siger Thomas Nissen, hvortil Michelle Wadskjær, som er designer hos 2nd One, uddyber:

”Det, der kendetegner designet hos 2nd One, er, at vi altid går efter at ramme de nye tendenser og gøre dem til vores egne. Vi går efter at skabe de helt rigtige basic­bukser med et personligt og moderigtigt tvist, og vores bukser appellerer til den unge pige grundet det overkommelige prisniveau. Vi tror på, at hvis prisen er rigtig, så tør kunden tage større chancer, når det kommer til designet. Det er vigtigt for os, at design og kvalitet hænger sammen, samt at bukserne ser dyre ud, uden at være det – så kan alle være med prismæssigt, uanset om man er på SU eller i arbejde.”

 

Inspiration fra influencer-marketing

For mange brands er tilstedeværelse på de sociale medier blevet en afgørende salgsstrategi. Hos 2nd One rider man med på bølgen og har valgt at bruge Instagramprofilen til at markedsføre brandet og skabe ekstraordinær opmærksomhed. Endvidere har virksomheden hentet hjælp fra influencer­universet.

”Vi har etableret et samarbejde med influenceren Karoline Dall, @karodall, som har fået lov til at designe sin egen ’minikollektion’ for 2nd One. En influencer er noget, som vores målgruppe kan spejle sig i og finde inspiration hos. @karodall har skabt ekstra synlighed for brandet, og det er vi rigtig tilfredse med,” fortæller Thomas Nissen.

 

De store internationale markedspladser

2nd One har i sinde at fortsætte med jeans og bukser som det primære fokus på kollektionssiden, men brandet har dog udvidet med shorts og nederdele.

”En ny efterspørgsel fra markedet og vores segment ramte os. Vores designteam kunne se muligheder i at videreudvikle på mange af de metervarer, som vi allerede arbejder med,” forklarer direktøren.

Fremadrettet er brandet også parat til at udvikle sig på andre parametre end ’bare’ designmæssigt.

”Ideelt set kunne vi godt tænke os, at brandet fik en stærk berettigelse i distributionen til de store, internationale markedspladser, men selvfølgelig også, at brandet bliver velkendt inden for segmentet,” siger direktøren.

Som det ser ud nu, er det danske buksebrand mest integreret i Skandinavien, primært Danmark og Norge. Hvis man kigger lidt ud over landegrænserne, er Holland og Benelux også på kortet. Thomas Nissen fortæller, at der er en klar vision om at indtræde på nye markeder, herunder Sverige og Tyskland, hvilket ligger som en del af brandets 2019-plan.

 

Levende temaer

Når 2nd One drager på messe den kommende tid, bliver det selvfølgelig den nye AW 19­kollektion, der vises frem.

”Her kommer vi til at fremhæve nye styles, men samtidig også fortsætte med velkendte styles i nye metervarer og med helt andre farvekombinationer,” lyder det fra Thomas Nissen.

I forbindelse med en messe er der altid et tema, der gennemsyrer miljøet omkring standen. Et tema udviklet i samarbejde mellem brandmanagement, design og marketing, og som altid matcher kollektionshistorie og brand-dna. Det er samtidig en forlængelse af de imagekampagner, som brandet laver som salgsmateriale til de intense dage på messen.

”Temaet bliver levendegjort på vores messestand, og vi gør ekstremt meget ud af at merchandise – sidste år havde vi for eksempel et iøjnefaldende blomstertema, som var meget populært og fik meget opmærksomhed på messen,” siger Thomas Nissen, som dog ikke kan afsløre årets gennemgående tema endnu.

”Selv om jeg næsten ikke kan holde min mund med det,” afrunder direktøren med et smil i stemmen.