Dametøjsbrandet Intown, der snart har klædt kvinder på gennem 40 år, har taget springet fra de klassiske styles til tøj med flere detaljer som for eksempel blonder og abstrakte mønstre. Intowns nye stil har det første år givet en vækst på fem-syv procent.
Læs eller genlæs artiklen, som blev bragt i TØJ nr. 3 2018, sektion 2.
Brandet Intown er snart 40 år, men fuld af forandring. Det ses tydeligt, hvis man sammenligner Intowns forårskatalog fra 2017 med forårskataloget fra 2018 – og det nyeste for 2019. Det første er fyldt med meget klassiske styles, såsom t-shirts, sweatshirts og trekvartlange bukser, i lige så klassiske farvetoner fra fersken til marineblå. I de nyere forårskataloger er der tilføjet mange flere detaljer i designet, eksempelvis har sweatshirten fået en asymmetrisk halsudskæring med markerede syninger, og der er et effektfuldt element af sorte blonder lagt ind i ærmet på en ellers helt enkel sort bluse. Ind er også kommet stoffer med vilde og abstrakte mønstre.
”Vi valgte for et års tid siden at gennemføre en større forandring af Intown,” fortæller direktør Claus Zink og uddyber:
”Tiden har ændret sig. Slutforbrugeren er den samme – den voksne kvinde. Men hun er blevet yngre og smartere i sit look og har fået noget mere kant. Det har fået os til at tage de mere klassiske produkter, som vi kommer fra, og tviste dem i forhold til de modetendenser, der er. Vi laver casual mode med et tvist. Hvor vi før havde mange basisprodukter med for eksempel klassiske t-shirts og sweatshirts, har vi nu mange flere detaljer med blonder, flæser, bånd eller kontrastfarver, der fanger øjet. Vi er gået fra det klassiske til det specielle, uden at vi er blevet outrerede.”
Det ses blandt andet også i det valg, at Intown tidligere fik skudt enkle katalogbilleder i et fotostudie, men at folkene bag nu har valgt i højere grad at skyde fashionbilleder i miljø. Billederne i forårskataloget fra 2018 blev til ved Aarhus Å, hvor historiske detaljer, natur og cool nordisk arkitektur blander sig i et urbant udtryk. Lokationen til Spring 2019- kataloget er stjernearkitekt Bjarke Ingels’ nybyggede bunkermuseum Tirpitz i Blåvands klitlandskab.

Satsning giver vækst på fem-syv procent
Det er primært mindre, individuelt drevne tøjforretninger, der forhandler Intowns kollektioner. Omkring 25 procent af forretningerne ligger herhjemme, i alt cirka 120 butikker spredt ud over de mindre og mellemstore byer i Danmark. De resterende 75 procent ligger i udlandet med England som det største eksportmarked. Den nye linje er blevet positivt modtaget af både butikker og kunder – både herhjemme og i udlandet.
”Siden vi relancerede Intown, har vi haft en vækst på fem-syv procent. Det er en vækst i et udfordret marked, hvor vi ser forretninger lukke ned i de her år, så vi er meget godt tilfredse,” fastslår Claus Zink.
Stilskiftet er også kommet sammen med en ny leveringsstruktur: Hvor Intown tidligere leverede til forretningerne fire gange om året, har de nu valgt at opruste og tilbyde 12 leveringsdrop på årsbasis.
”Vores styrke er, at vi er en mindre virksomhed, og at vi kan tilbyde fleksibilitet på en helt anden måde end en stor organisation. Hvor de store skal have faste systemer og retningslinjer, kan vi nemmere tilpasse os den enkelte kundes behov,” mener direktøren.
Ny struktur i virksomheden
Intown er en del af modervirksomheden B & C Textiler, som Claus Zink og meddirektør René Toft driver, med cirka 25 medarbejdere. Det har de gjort, siden de i 2006 overtog B & C Textiler ved et generationsskifte efter stifter Bjarne Rasmussen – deraf navnet B & C Textiler, som er en forkortelse for Bjarne & Co. Med sin 40 år lange historie er Intown det mest kendte af mærkerne i virksomheden. For nu otte år siden valgte makkerpakket bag B & C Textiler at lancere et yngre supplement til Intown, Miss Baron, for at have et større udvalg over for kunderne. Nu har de valgt at lade de to fusionere til ét brand.
”Det er stilen fra Miss Baron, der bliver ført over i Intown. Men Intown er ældre og mere kendt, og specielt på eksporten er Intown et stærkt brand, så det har givet mere mening for os at samle de to brands under navnet Intown,” siger Claus Zink og fortæller, at Intown efter sammenlægningen samlet står for 50 procent af B & C Textilers omsætning.
Desuden består porteføljen i virksomheden af brandet Adia, som er tøj til kvinder i plus size-segmentet. De to herrer bag B & C Textiler startede Adia for fire år siden, og brandet har fået så stor succes, at Adia i dag står for 30 procent af omsætningen. Sidst, men ikke mindst, er der brandet Soft B, som er en blød boheme-linje, der leverer 20 procent af omsætningen. I det seneste regnskabsår havde B & C Textiler sammen lagt omkring 600 kunder og omsatte for et tocifret millionbeløb.

Mere snak med kunderne
Næste step er at satse mere på direkte kundekontakt.
”Vores fokus er, at der bliver mere og mere kundekontakt. Det er ikke nok bare at sælge varen ind, den skal tænkes helt ud i butikken. Vi tror meget på, at fremtiden byder på et tættere samarbejde om at få varen solgt ud af butikkerne,” siger Claus Zink.
Det kommer blandt andet til at betyde flere aktiviteter i butikkerne, for eksempel i stil med de buksedage, som mange butikker afholder typisk en gang om året med et af Intowns kerneprodukter: jeans-linjen. Her kommer Intowns sælgere ud og tager dialogen med kunderne i butikken eller som en del af et inspirationsarrangement. Noget andet er de sociale medier.
”Vi har da dyrket de sociale medier, Facebook og Instagram, men med meget lidt fokus – og slet ikke så meget, som vi gerne vil. Det er nogle områder, som vi kommer til at opruste på,” fortæller Claus Zink, der lige nu arbejder på en designprofil for de sociale medier.
B & C Textiler flyttede sidste år fra Sønderborg til nye lokaler i Padborg, hvor de har alle funktioner samlet under ét tag – cirka 3.500 kvadratmeter i alt. Her er der også mulighed for at udvide om nødvendigt. De seneste par år har virksomheden haft et overskud efter skat på cirka 430.000 kroner (2016/2017) og cirka en million kroner (2015/2016). Det har ikke været lige så udbytterigt som i årene lige efter finanskrisen, hvor B & C Textiler i 2010/11 havde et rekordoverskud på syv millioner kroner. Men nu forventer direktør Claus Zink vækst igen.
”Det har da kostet noget at flytte. Men vi forventer yderligere vækst og en forbedret bundlinje i det næste regnskab og fremover,” fastslår han
Læs eller genlæs artiklen, som blev bragt i TØJ nr. 3 2018, sektion 2.