”Vi har store forventninger til at åbne nye butikker, selv i en tid, hvor andre lukker dørene.” Sådan lyder det fra det danske smykkebrand, der nu satser på åbningen af tre nye butikker i Norge.

”Der vil uden tvivl lukke butikker og leverandørvirksomheder. Nogle virksomheder vil gå konkurs, både leverandører og butikker.” Sådan lyder det fra den adm. direktør i Dansk Detail, Jens Birkeholm, i et interview med TØJ.

Coronakrisen har nemlig slået detailhandlen ud af kurs, hvor flere virksomheder kæmper for at holde hovedet oven vande. Blandt andet er tøjkoncernen PWT Group, der står bag Tøjeksperten og Wagner, gået i rekonstruktion og har netop meldt deres norske datterselskab konkurs. Derudover er modebrandet Masai tilmed gået konkurs med deres nordiske butikker.

Dog skilles vandene hos de danske virksomheder. Mens mange trækker i nødbremsen, er der stadig virksomheder, der derimod trykker speederen i bund – også i den hårdtramte modebranche. Blandt andet har Redefined Fashion, der står bag brands som Minus og Peppercorn, valgt at satse på en helt ny forretningsmodel på trods af, at de selv er hårdt ramt af krisen.

Et andet dansk brand, der har valgt at trykke speederen i bund, er smykkevirksomheden Maanesten, der nu åbner tre nye butikker i Norge. Det oplyser det norske medie Tekstilforum.

”Da vi hidtil har oplevet stor succes med vores flagskibsbutik i Prinsens gate, åbningen af vores butik i Valkyrien i Oslo samt vores webshop mener vi, at der er grund til at tilbyde vores produkter flere steder i Norge,” fortæller Ida Jensens, der er landechef i Maanesten Norge, til Tekstilforum.

Maanesten åbnede sin første butik på Prinsens gate i 2018 – og derfra er det kun gået fremad. De nye butikker vil ligge i Stavanger, Bergen og i Sandvika storcenter.

Den første butik, der åbnede, var butikken på Valkyrien i Oslo den 23. april. Butikken i Bergen vil åbne i midten af maj, hvis alt går efter planen. Derefter vil de andre komme i løbet af to måneder.

”Vi har store forventninger til at åbne nye butikker, selv i en tid, hvor andre lukker dørene. Vi håber og tror på, at vi vil få mange besøgende,” siger Ida Jensen.