Der har været usikkerhed om, hvorvidt modeugen- og messerne ville kunne afholdes i februar. Men alt tyder på, at det kan lade sig gøre, når de nye coronarestriktioner udløber den 31. januar.

Hele branchen har den seneste tid ventet i spænding på, hvilke coronarestriktioner regeringen ville forlænge – og hvor længe. Efter Sundhedsstyrelsens pressemøde onsdag den 12. januar stod det endelig klart, at modeugen og -messerne i februar 2022 kan afholdes, da de nye restriktioner udløber den 31. januar.

Selvom vi ikke kan forvente en helt ‘normal’ modeuge, som før 2020, ser Thomas Klausen, adm. direktør ved DM&T samt formand for Copenhagen Fashion Week, frem til at afvikle som planlagt.

“Modeugen i København har været omgærdet af usikkerhed, men med udmeldingen fra regeringen tror vi nu på, at vi kan afvikle en modeuge med både shows og messer. Selvom det fortsat er med begrænsninger, er det afgørende, at vi som branche kan samles og tiltrække noget opmærksomhed til det, det hele handler om. Aktørerne i modeugen har fået positive tilkendegivelser fra internationale indkøbere og presse, som prioriterer at komme til København i februar, så det gør det ekstra glædeligt, at vi kan afvikle modeugen som planlagt,” fortæller han til TØJ.

 

Positiv stemning om kommende messer

Jens Obel, medejer og direktør hos DK Company, er også klar til summende messehaller igen, og han håber, at branchen vil stå sammen.

”Efter to år med coronakrisen er vi klar til at se fremad, og det starter på den kommende februar-messe. Det er vigtigt, at vi viser et stærkt ansigt udadtil, og at vi alle gør, hvad vi kan for at stå flot på messerne. De besøgende og indkøberne skal have en god oplevelse med fyldte messehaller. Selvom vi har et showroom, betyder det meget for os, at der er opbakning til messerne,” pointerer han.

Ved CIFF er de også glade for gårsdagens udmelding, og de glæder sig til at fylde hallerne op igen.

“Vi er superglade for beslutningen om, at vi kan åbne dørene for alle vores udstillere og gæster den 2.-4. februar. Med den seneste udmelding fra regeringen er der ikke længere noget til hinder for afholdelsen,” siger CIFF-direktør Christina Neustrup og fortsætter:

“I Bella Center har vi i to år holdt events med restriktioner, så det er på ingen måde problematisk. Vi har en stor fordel med vores mange kvadratmeter, så vi kan leve op til alle krav. Vi ses på CIFF i februar.”

Udmeldingen fra Revolver er ligeledes, at de er helt klar til at afvikle messen til februar.

 

Foto: CIFF