Det er helt bevidst gået langsomt fremad for det bæredygtige modebrand, Skall Studio, som blev stiftet tilbage i 2013. Ikke desto mindre har tålmodigheden båret frugt, og virksomhedens udvikling begynder nu lige så stille at tage fart. Skall Studio har nemlig både fået en kapitalfond med ombord, står klar med produktudvidelser og kigger målrettet mod udlandet.


Artiklen er bragt i TØJs Fashion Week Edition AW 20/21.


 

”Vi har aldrig været i tvivl om, at vores virksomhed skulle bygge på en bæredygtig tankegang.”

Sådan lyder det fra Marie Skall Fruensgaard, da hun forklarer, hvordan ideen til Skall Studio opstod. Modebrandet er stiftet af søskendeparret Julie og Marie Skall Fruensgaard tilbage i 2013 efter flere års erfaring i modebranchen hos veletablerede brands.

”Vi var mættede af den måde, som branchen udviklede sig på. Der var så meget fart på,” fortæller Julie Skall Fruensgaard, som konstaterer, at Skall Studio netop blev stiftet som en modreaktion på datidens begyndende fast fashion.

 

Foto: Skall Studio

 

Stabil, men rolig udvikling

Skall Studios udvikling er sket i et meget stabilt, men også roligt tempo. Da Julie og Marie Skall Fruensgaard stiftede brandet, var det uden den store opsparing i banken og med et ekstra job ved siden af – men det var helt bevidst.

”Da vi stiftede brandet, havde vi begge jobs ved siden af, så vi har kørt virksomheden lige så stille. Alt, hvad vi har tjent, er blevet skudt i virksomheden, fordi vi startede helt fra nul. Det har selvfølgelig haft den betydning, at det har taget noget længere tid, før vi er kommet ud over stepperne, men det har også været helt bevidst,” fortæller Julie Skall Fruensgaard.

Det rolige tempo afspejler sig flere steder i virksomheden. Brandkonceptet og -dna’et bygger eksempelvis på at skabe enkelte produkter, som kan bruges til enhver lejlighed uden at være dikteret af tidens hurtige trends. Marie Skall Fruensgaard peger på, at det i dag er vigtigt at være så tro mod sit brand-dna, som Skall Studio er. Men det har også sine udfordringer.

”I dag er det enormt vigtigt, at man er tro mod, hvem man er som brand, og at man har en historie at fortælle. Vi har valgt, at vi vil være så bæredygtige som overhovedet muligt, så det forsøger vi at håndhæve hver dag. Men det har også sine udfordringer. Hver gang vi designer, skal vi tænke os om en ekstra gang – vi kan ikke bare gå ud og vælge mellem alle slags materialer,” lyder det fra Marie Skall Fruensgaard.

 

Foto: Skall Studio

 

Stille og rolig fart på med en kapitalfond ombord

Som en naturlig del af den ellers rolige og organiske udvikling i virksomheden, er udviklingen i Skall Studio inden for den seneste stykke tid alligevel begyndt at have fart på. I oktober 2019 kunne søskendeduoen nemlig afsløre, at de har fået en kapitalfond med ombord i virksomheden, som skal løfte Skall Studio op på et nyt niveau og hjælpe brandet med at få fodfæste i udlandet.

”Det vi har bygget op indtil nu, kan vi gøre endnu bedre med kapitalfonden North East ombord i virksomheden. Lige fra begyndelsen har vi været meget sparsommelige og varetaget alle opgaver selv. Nu kan vi ansatte nogle flere profiler og igen dedikere vores tid til at være kreative,” siger Julie Skall Fruensgaard, som ydermere peger på, at kapitalfonden skal hjælpe brandet med at vækste i udlandet.

Her er det europæiske og japanske marked særligt interessante for Skall Studio. Herudover vil brandet også udvikle sig på kollektionsfronten. Allerede inden North East kom ind i virksomheden, arbejdede Julie og Marie Skall Fruensgaard på konceptet ’Motherhood’, fordi de begge er blevet forældre inden for de seneste år.

”Efter vi selv er blevet forældre, var det en naturlig ting for os at tænke ’motherhood’. Flere af vores kunder er mødre ligesom os selv, så det er et segment, vi placerer os godt i. Flere af dem har spurgt, om vi ikke skulle til at lave børnetøj,” forklarer Marie Skall Fruensgaard, hvortil Julie Skall Fruensgaard tilføjer:

”Vi synes, at det er så fint at kombinere en kjole i samme mønster til mor og barn. Det matchende mor-/barn-tøj kommer til at hedde ’Musling’. Det bliver ikke en selvstændig kollektion, men det bliver derimod enkelte produkter, som kommer til at matche.”

Afslutningsvist fastslår søskendeparret dog, at ovenstående nye tiltag stadigvæk skal være i bæredygtighedens tegn, ligesom de skal ske i et tempo, som afspejler brandets identitet:

”Der kommer til at ske mange nye ting, som stadigvæk skal ske i et roligt og organisk tempo, hvor vi kan følge med. Men der kommer da også lidt fart på.”