Live!

Soliditetsgrad

 

Diagrammet viser sammenholdning mellem soliditet og afkastningsgrad

Soliditet er et nøgletal, der kan bruges til at sige noget om, hvor godt rustet en virksomhed er til eksempelvis at modstå en økonomisk krise og er dermed en indikator for virksomhedens risiko for at gå konkurs. Derudover kan soliditeten også sige noget om, hvor meget af virksomheden der er selvfinansieret, og hvor meget der er finansieret via eksempelvis lån.

Jo større soliditet, des færre penge har virksomheden lånt. En høj soliditet er derfor godt, da virksomheden derved har lave omkostninger til renteudgifter.

Omvendt kan virksomheder trække renteomkostninger fra i skat, hvorfor en soliditet på 100 procent ej heller er optimal. Det optimale niveau varierer fra virksomhed til virksomhed samt branche til branche.

En sammenholdning mellem afkastnings- og soliditetsgrad er med til at vise, hvordan sundhedstilstanden i en virksomhed er, da den sammenholder konkursrisiko med indtjening.

Hvis en virksomhed har både høj afkastnings- og soliditetsgrad, har den et godt indtjeningspotentiale og god sikkerhed.

Ved høj afkastningsgrad og lav soliditetsgrad tjener virksomheden penge, men der kan være behov for konsolidering. Hvis afkastningsgraden er lav, men soliditetsgraden høj, er virksomheden sikker nok, men tjener ikke penge. Ved både lav afkastnings- og soliditetsgrad tjener virksomheden ingen penge, og der er risiko for konkurs.

 

 

 

For at se vores live brancheanalyse, skal du eller virksomheden have et Business abonnement og være logget ind. Herefter kan du følge branchen i realtid.

Læs mere om, hvordan du får adgang og fordelene her: branchebladettoj.dk/abonnement