Lifestyle & Design Cluster og CIFF samarbejder om et nyt område på messen, hvor modebrands, der arbejder cirkulært, kan udstille. 

Brancheorganisationen Lifestyle & Design Cluster har gennem en årrække støttet virksomheder i deres arbejde med cirkulær økonomi. For at få endnu flere virksomheder til at arbejde cirkulært har organisationen nu indgået et samarbejde med den københavnske modemesse CIFF om et helt nyt udstillingsområde på messen under navnet Circular Fashion Days. Det oplyser Lifestyle & Design Cluster på sin hjemmeside.

Udstillingen er for alle danske modebrands – store som små – der arbejder med spændende eller innovative produkter eller løsninger, som baserer sig på cirkulære modeller – både inden for tøj og accessories. Det er et krav, at virksomheden har et CVR-nummer og er minimum et år gammel.

Det nye udstillingsområde får en central placering på messen og vil være åben for alle besøgende. Der arrangeres guidede ture i udstillingen, og der vil ligeledes blive etableret en platform til talks og debatter, hvor der sættes fokus på udvalgte og aktuelle emner målrettet modebranchen.

 

Udstillere vælges ud fra kriterier

“Circular Fashion Days skal præsentere de ypperste eksempler på cirkularitet i den danske modebranche,” skriver Lifestyle & Design Cluster, der fortsætter:

“Udstillingen vi blive sammensat ud fra en ambition om at skabe en sammenhængende fortælling, som bedst muligt kan belyse de forskellige kvaliteter og potentialer, der er forbundet med cirkulær økonomi i tøj og accessories.”

Derfor har organisationen også nedsat nogle kriterier, som de vil kuratere de udstillende brands ud fra. Det er ikke et krav, at alle cirkulære elementer er sat i spil, men jo flere des bedre.

Kriterierne ligger inden for emnerne ‘Produktets cirkularitet’, ‘Cirkulære løsninger omkring produktet’, ‘Virksomhedens cirkularitet og løsninger’ og ‘Nyhedsværdi’.

Deadline for ansøgning om at blive en del af udstillingen Circular Fashion Days 2021 på CIFF til sommer (11. – 13. august) er den 25. maj 2021.

Der kan læses mere om ansøgningsprocessen, de specifikke vurderingskriterier og praktisk information på Lifestyle & Design Clusters hjemmeside.

Foto: Lifestyle & Design Cluster