En række udenlandske modeuger og messer har allerede meldt ud, at de afvikles fysisk. Nu deler Copenhagen Fashion Week og de danske modemesser også den glædelige nyhed. 

Både Pitti Immagine i Italien, Prèmiere Vision i Paris og Paris Fashion Week har meldt ud, at der bliver afviklet fysiske events, modeuger og messer i sommeren og efteråret 2021.

Som en del af regeringens genåbningsplan er også restriktionslempelser for afholdelse af større forsamlinger og messer herhjemme. Det betyder, at både Copenhagen Fashion Week og de danske modemesser CIFF og Revolver kan afvikles fysisk til august.

Det oplyser organisationerne Copenhagen Fashion Week, Revolver, CIFF, Dansk Mode & Textil og Wear i dag i en fælles pressemeddelelse.

“Vi glæder os utrolig meget til at kunne byde velkommen tilbage til en fysisk modeuge, hvor vi selvfølgelig stadig kommer til at videreføre de mange digitale tiltag, som det sidste år har givet anledning til at få udviklet. Men værdien i at kunne mødes igen og kunne bringe vores vidunderlige by i spil, er noget, vi alle ser rigtig meget frem til,” siger Cecilie Thorsmark, adm. direktør i Copenhagen Fashion Week, i pressemeddelelsen.

Nikolai Klausen, branchedirektør i Wear, tilkendegiver i forlængelse heraf sin tilfredshed med en fysisk afholdelse af modeugen overfor TØJ – Fashion & Business Trends.

”Jeg er meget glad for, at vi igen kan afvikle Copenhagen Fashion Week. Jeg håber, der bliver stor opbakning fra de danske brands og ligeledes fra internationale brands – her tænker jeg dog mest på vores skandinaviske naboer. Det bliver spændende at se, hvor mange internationale indkøbere der vælger at komme forbi København, men det vil også afhænge af eventuelle rejserestriktioner, når vi kommer frem til august,” siger han.

Hos CIFF er man glade for, at messen nu kan afvikles fysisk – og der er en masse spændende nyt på tapetet til messen i august, fortæller CIFF-dirketør Christina Neustrup til TØJ – Fashion & Business Trends:

“Hvis jeg skal vælge en god ting, som det sidste år umiskendeligt har vist os, er det, at vi alle fortsat har behov for er at mødes for at handle, inspireres og styrke vores relationer. Vi har her i huset brugt den ufrivillige messepause til at gentænke og forfine formatet, træffe nye gode valg og opdatere vores layout og flow. Og vi kan ikke vente med at dele det hele med alle vores gode kunder og gæster. Jeg vil også gerne rette en stor tak til ‘digital’ – du har været en life saver og kommer selvfølgelig også til at spille en rolle fremover på CIFF.”

Datoerne for sommerens udgave af Copenhagen Fashion Week er, som altid, i uge 32 – fra tirsdag den 10. til og med fredag den 13. august 2021. CIFF og Revolver afvikles fra onsdag den 11. til fredag den 13. august.

Copenhagen Fashion Week og de danske messer oplyser desuden i pressemeddelelsen, at de løbende følger myndighedernes anbefalinger i forhold til Covid-19 og tager de nødvendige forholdsregler.

Foto: Remain Birger Christensen, Copenhagen Fashion Week