Modeugen i København er rykket digitalt, og det har fået nyuddannede designere til at tage teknologien i brug ved en virtuel fremvisning af deres kollektioner.

Copenhagen Fashion Week plejer at være stedet, der danner rammen om nyuddannede designeres fremvisning af deres kollektioner. Modeugen er i år rykket digitalt, og det har fået 17 nyuddannede designere fra VIA Design og Business til at tage teknologien i brug og virtuelt fremvise deres bud på fremtidens bæredygtige mode.

Gennem den specialudviklede app SUSTAIN:AR inviterer dimittender fra VIA Design og Business til virtuel fremvisning af deres kollektioner. Via appen, der benytter augmented reality, kan man se modellerne foran sig og nærstudere tøjet fra en 360-graders vinkel.

”Vi har en lang tradition for at fremvise årets mest talentfulde designere til et stort modeshow. Sidste år afprøvede vi både virtual reality og augmented reality til at promovere designerne, og det var en stor succes. Derfor har vi i år besluttet at tage den skridtet videre og få specialudviklet en app, så vi kan coronasikre fashioneventet ved at flytte den hjem til tilskuerne,” fortæller lektor på VIA Design og Business Susanne Gram Thrane.

 

Gennemtrængende fokus på bæredygtighed

De 17 talenter og deres design har bæredygtighed som det overordnede tema.

”Det er de senere år blevet tydeligt for hele mode- og livsstilsbranchen, at vi ikke kan blive ved med at producere på den måde, vi hidtil har gjort. Derfor er det vores opgave som uddannelsesinstitution at klæde fremtidens designere på til at skabe en mere bæredygtig branche – og jeg er virkelig imponeret over diversiteten i de koncepter, vores dimittender arbejder med,” fortæller Susanne Gram Thrane.

En af de udvalgte designere er 24-årige Malthe Brydegaard Skram, der har fået inspiration til sin kollektion fra opvæksten på Lolland.

”Min inspiration er slow living – vi skal tilbage til naturen og det mere simple. Mine designs er lavet i 100 procent rene naturmaterialer, og mit fokus har været, at det skal have lang levetid. Vi skal væk fra, at tøjet kun lever én sæson og er produceret uden tanke på miljøet. Som nye designere har vi et ansvar, og det er virkelig fedt at få mulighed for at vise, at vi tager det ansvar seriøst,” fortæller han.

SUSTAIN:AR er lavet til iOS og vil være tilgængelig i iTunes fra den 28. januar 2021.

Læs flere nyheder om modeugen her.

Foto: VIA University Collage 

VIA University Collage: SUSTAIN:AR