Copenhagen Fashion Week har netop meldt ud, at modeugen trods forsamlingsforbud afholdes som planlagt i februar 2021. Messerne kommer med endelig udmelding om afholdelse i begyndelsen af 2021. 

I foråret 2020 gik Copenhagen Fashion Week, CIFF, Revolver, Dansk Mode & Textil og Wear sammen for i fællesskab at finde en løsning på at kunne afvikle en fuldkommen modeuge i sommeren 2020. Siden da har organisationerne været i dialog om den kommende modeuge i februar 2021.

Med regeringens skærpede restriktioner om fysiske forsamlinger i Danmark, er der endnu stor uvished om, hvorvidt det er muligt at afholde messer eller ej. Men nu er parterne klar med en status: Copenhagen Fashion Week finder sted som planlagt i uge 5 fra den 2. februar til den 4. februar 2021. Det oplyser Copenhagen Fashion Week i en pressemeddelelse.

I sommer lancerede Copenhagen Fashion Week et nyt hybridformat med både fysiske og digitale shows og præsentationer, og det bliver dette format, som februar-modeugen 2021 også vil tage sig ud i.

“Copenhagen Fashion Week er fuldt ud klar over, at vi er i en situation med en hurtigere smittespredning af Covid-19 og strammere restriktioner end i sommer, og vi vil selvfølgelig tage alle forholdsregler for at sikre alles sikkerhed. Samtidig giver modeugen de nødvendige muligheder for branchen i forhold til salg, PR og vækst. Vi er overbeviste om, at vi har udviklet et levedygtigt hybridformat, der gør det muligt for brands at deltage uanset hvad – med alt fra præproducerede film til fysiske og livestreamede præsentationer. Og om det vil være med publikum eller ej, vil tiden vise,” skriver Cecilie Thorsmark i en pressemeddelelse.

Udmeldingen gælder dog kun for Copenhagen Fashion Week alene, mens der stadigvæk er en usikkerhed omkring messernes muligheder for afholdelse.

Spørgsmålene er, om det er lovligt at afholde messer? Hvis ja, er det så forsvarligt at afholde messer? Og til sidst: Hvis det både er lovligt og forsvarligt, giver det så mening for udstillerne fra et forretningsmæssigt synspunkt?

Messerne CIFF og Revolver forventer at kunne give en endelig udmelding den 7. januar 2021.

Foto: Copenhagen Fashion Week

Gå til forsiden på Fashion Week Edition – din platform for nyheder om modeugen