Modeugen bliver denne sæson afviklet fuld ud digitalt. Hvad betyder det for de brands, der er på showkalenderen? Modebrandet Stine Goya fortæller om sine planer, samtidigt med at bæredygtighedsrapporten for 2019/20 præsenteres. 

I begyndelsen af det nye år meldte Copenhagen Fashion Week ud, at denne sæsons modeuge på grund af restriktioner udelukkende vil blive afviklet som en digital version.

Det betyder også, at alle brands på showkalenderen er blevet nødsaget til – hvis ikke de allerede havde planlagt det – at fremvise kollektionen digitalt, når modeugen skydes i gang den 2. februar 2021.

Hos Stine Goya betød restriktionerne dog ikke det store, idet man allerede i foråret 2020 planlagde, at de følgende to modeugeshows skulle være digitale.

“Vi tog allerede beslutningen under den første lowndown om ikke at afvikle et fysisk show i mindst to sæsoner frem og i stedet fokusere på at opbygge vores digitale tilstedeværelse. Så den seneste meddelelse påvirkede ikke vores planlægning af et digitalt show til modeugen, der vil have et lignende format som vores SS 21 House of Goya-film,” forklarer Thomas Hertz, der er CEO hos Stine Goya, i et interview med TØJ – Fashion & Business Trends.

Direktøren fortsætter:

“Vi havde dog planlagt at have en lille åbent-hus-begivenhed, men det vil vi desværre ikke være i stand til at afholde grundet restriktionerne. Vi ville elske at invitere CPHFW-gæster indenfor i vores showroom for at se kollektionen og få en drink. Det vil vi forhåbentlig kunne til sommer.”

 

Fremlægger ny bæredygtighedsrapport

Copenhagen Fashion Week stiller høje krav til bæredygtighed, og der er derfor en række betingelser, man skal leve op til, førend man overhovedet kan komme på den officielle modeugekalender.

Stine Goya har i løbet af den seneste tid skruet op for sine bæredygtige ambitioner, og det kommer blandt andet til udtryk i modebrandets nye bæredygtighedsrapport, der lige er blevet offentliggjort.

“Bæredygtighed er en topprioritet for vores brand, og vi indarbejder det i alt, hvad vi gør. Vores bæredygtighedspolitik er fokuseret om tre nøglepunkter: Product, Planet, People. I 2020 blev 33 procent af vores brug af polyester og viskose skiftet ud med bæredygtige og/eller genanvendte materialer, ligesom al vores emballage også produceres i bæredygtige materialer,” forklarer Thomas Hertz.

Men hvorfor er det vigtigt for modebrandet Stine Goya at arbejde med bæredygtighed? Thomas Hertz svarer:

“Vi erkender, at vi bidrager til branchens negative indvirkning på miljøet. Derfor er det også vores ansvar at stræbe efter forbedring, så meget som vi nu kan. Hvad vi også har lært i denne proces er, at vores ambitioner og indsats skal være endnu mere aggressive for at drive forandring. Vi er ikke et 100 procent bæredygtigt brand – og det er heller ikke noget, vi hævder eller burde hævde at være. Vi er ærlige i vores tilgang, og vi er progressive i vores mål for fremtiden.”

 

Ny bæredygtighedspolitik

Stine Goya fortsætter med at hæve den bæredygtige barre. Sammen med bæredygtighedsrapporten præsenterer modebrandet nemlig også sin bæredygtighedspolitik for 2021, der fokuserer på de fem områder:

  1. Bæredygtige materialer
  2. Plastik
  3. Cirkularitet
  4. Transparens i værdikæden
  5. Diversitet

“Vi har identificeret fem hovedmål i vores opdaterede bæredygtighedspolitik for 2021, som er mere ambitiøs end nogensinde før. Først og fremmest tilstræber vi at bruge 90 procent bæredygtige og/eller genanvendte materialer på tværs af vores kollektioner inden 2025,” fortæller Thomas Hertz om de ambitiøse mål for 2021.

Det er også modebrandets ambition at investere i og indgå samarbejde med Mentoring Matters – en mentorordning, der sigter mod blandt andet ligestilling og øget diversitet.

Afslutningsvist afslører Thomas Hertz endnu en nyhed, som bliver implementeret i løbet af 2021:

“I år lancerer vi også et online udlejningskoncept, der skal implementeres i Goya-oplevelsen.”

Læs flere nyheder om modeugen her.

Foto: Stine Goya