Markberg præsenterede sidste år sin første bæredygtige kollektion i genbrugsmaterialer. Under dette års Copenhagen Fashion Week lancerede brandet en ny grøn kollektion, som kunderne udviste stor begejstring for.

For et år siden lancerede accessoriesvirksomheden Markberg sin første bæredygtige kollektion: En kollektion af tasker produceret i materialer lavet af 100 procent GSR-certificerede genanvendte plastikflasker.

Nu står brandet klar med endnu en kollektion med en bæredygtig profil – denne gang på lædersiden: Markberg Roots Collection. Kollektionen er netop lanceret under dette års modeuge, og brandet har allerede fået mange positive reaktioner fra kunderne.

”Vi har gennem lang tid arbejdet hårdt på at udvikle vores brand i en endnu mere bæredygtig retning. Sidste år introducerede vi Markberg Recycled baseret på genanvendte plastikflasker, og det har været en kæmpe succes. Nu er vi stolte af endelig at kunne præsentere resultatet af det sidste års dedikerede arbejde med også at opnå en bæredygtig linje i læder,” udtaler medejer og kreativ direktør i Markberg Mette Astrup, der fortsætter:

”Med denne del af kollektionen når vi vores første delmål af flere indenfor lædervarer med en mere bæredygtig profil. Vi har i tæt samarbejde med vores samarbejdspartnere udviklet en skindkvalitet, som er smørblød på trods af, at materialer er baseret på en vegetabilsk garvningsmetode, som ellers traditionelt ses i meget stift læder.”

Den nye kollektion indeholder syv tidløse styles og lanceres i butikkerne i august 2021.

Foto: Markberg