Den 29. april gav den italienske regering grønt lys til afholdelse af sommerens messer i Italien. Med lempede restriktioner herhjemme er sommerens danske messer nu også en realitet, ligesom også Première Vision offentliggør datoer med mulighed for fysiske møder til august og september.  

I sidste uge gav den italienske regering grønt lys for afholdelse af sommerens messer, herunder de tre Pitti Immagine-messer i Firenze. Det oplyser arrangørerne bag Pitti Immagine-messerne i en pressemeddelelse.

“Som den første messe til at vende tilbage til det fysiske format er vi bevidste om vores ansvar overfor hele modesektoren og de institutioner, der har udvist tillid og hensyn til vores arbejde. Det er af denne grund, at hele vores virksomhed arbejder kontinuerligt med at organisere messerne med størt mulig deltagelse af udstillere, indkøbere og pressefolk. Vi tilstræber at opfylde Pitti-standarden med hensyn til kvalitet og energi såvel som virksomhedernes forventninger – og især Pitti Uomo, som bliver udgave nummer 100 denne sommer, vil blive en messe præget af positivitet og stolthed,” siger Claudio Marenzi, der er direktør for Pitti Immagine-messerne.

Datoer for messerne:

Pitti Immagine Filati – den 28. til den 30. juni 2021

Pitti Immagine Uomo – den 30. juni til den 2. juli 2021

Pitti Immagine Bimbo – den 30. juni til den 2. juli 2021

 

Danske messer er en realitet

Også herhjemme er gode nyheder netop offentliggjort fra regeringen, der sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet har besluttet, at det nu – efter over et år uden en fysiske messeplatform, som vi kender den – bliver muligt at afholde fysiske danske modemesser igen.

I aftalepapirerne under ‘Ordning for messer og dyrskuer’ står der:

Trin 2: 21. maj 2021: “Åbner uden grænse for antal deltagere. Fortsat krav om coronapas, arealkrav på 4 kvadratmeter, sundhedsplan (kun ved over 500 deltagere) samt retningslinker svarende til detailhandlen, herunder krav om værnemidler (dyrskuer åbner ikke) – fase 1”

Trin 3: 14. juni 2021: “Ingen grænse for antal deltagere, dyrskuer åbner dog med maks 10.000 deltagere. Fortsat krav om coronapas, arealkrav, sundhedsplan, retningslinjer, krav om værnemidler mv. – fase 2”

Trin 4: 1. august 2021: “Yderligere udfasning”

 

Hybridformat i Frankrig

Hos den parisiske tekstilmesse Première Vision er der også udsigt til fysiske events til sommeren og efteråret 2021 – dog stadigvæk sammen med digitale løsninger.

Première Vision Paris bliver afviklet fra den 21. til den 23. september 2021 i et hybridformat, mens messen Made in France Première Vision kun afvikles fysisk fra den 8. til den 9. september 2021.

Denim Première Vision vil til sommer være udelukkende digital og afholdes fra den 5. til den 9. juli 2021.

Foto: Première Vision