Det er kun to måneder siden, at den nye CIFF-direktør, Christina Neustrup, trådte ind ad døren i Bella Center. ”Jeg er kommet i gang i løb,” lyder det fra direktøren i et interview, hvor vi får en forsmag på, hvilke planer hun har for den københavnske modemesse – både til februar og fremadrettet.
Den gyldne regel hedder, at du som ny direktør i en virksomhed skal have mindst 100 dage til at komme ordentligt på plads. Det har Christina Neustrup ikke haft tid til.
Hun tiltrådte stillingen som direktør for CIFF den 1. oktober 2020 og er ”kommet i gang i løb”, som hun selv siger.
Inden længe står der en messe for døren, og den arbejder den nye direktør og resten af CIFF-teamet på at få til at stå helt skarpt.
TØJ – Fashion & Business Trends har fanget Christina Neustrup på telefonen for at tale med hende om opstarten, og hvad branchen kan forvente at se frem til.
Hvad arbejdede du med, inden du besluttede at sætte dig i direktørstolen hos CIFF?
Hvis jeg skal ridse det kort op, så har jeg arbejdet med formidling af brands, og hvilken retning de skal gå i: Hvordan man får skabt et brand, der kommunikerer optimalt på både skrift, tale og visuelt. Hvordan man får sit budskab igennem, og hvordan man skaber formater og platforme. Det gjorde jeg gennem min egen virksomhed, The Social Club, som jeg stiftede tilbage i 2015.
En af mange ting, jeg har arbejdet med, er produktionen af shows under modeugen og hele oplevelsen omkring det – både med et nationalt og internationalt publikum for øje. Jeg har de sidste sæsoner lavet show for Mark Kenly Domino Tan, og så har jeg tidligere blandt andet haft fornøjelsen af at arbejde indgående med brands som Stine Goya, Aiayu og Jane Kønig.
Og det er jo meget af det, jeg også skal være en del af hos CIFF: At skabe en platform og den gode oplevelse for vores besøgende – både fysisk og digitalt.
Hvorfor valgte du at skifte job?
Det gjorde jeg, fordi BC Hospitality Group, som står bag CIFF, kontaktede mig, i forbindelse med at de søgte en ny direktør. Jeg var så heldig, at de havde hørt mit navn ad flere omgange fra personer, der tænkte, at jeg var en oplagt kandidat til stillingen.
Livet som selvstændig har været godt, men den dialog jeg havde med Christian Folden Lund (COO i BC Hospitality Group, red,), gjorde, at jeg valgte at takke ja til stillingen som direktør for CIFF. Der var en lydhørhed og kærlighed til projektet, der vakte min interesse. Vi har mange af de samme holdninger til, hvad der skal udvikles hos CIFF. Verden er ved at forandre sig, og jeg vil gerne være med til at skabe en relevant platform for branchens brands.
Hvordan har opstarten været?
Jeg er kommet i gang i løb, kan man vist godt sige. Der er ikke lang tid til februar, hvor vi skal stå klar med en fuld messe. Jeg vil sige, at jeg har været og er rigtig privilegeret med det team, jeg har fået mulighed for at være en del af hos CIFF, og de var allerede godt i gang med grundarbejdet til den næste messe, da jeg trådte til.
Jeg har kastet mig ud i det – ikke mindst med en ny digital platform for messen, der skal være med til at sørge for, at vi har et relevant afsæt nu og i fremtiden.
Hvilke tanker har du gjort dig om at overtage direktørposten i lige netop denne tid, hvor CIFF i sommer havde rigtig svært ved at tiltrække udstillere – og hvor messeafholdelse i det hele taget er blevet en del mere besværligt?
Jeg synes, at det er frustrerende, at der er en faktor lige nu, som ingen af os er herre over. Men det er jo et vilkår, der er for alle, så den må vi arbejde med og under. Jeg er stensikker på, at vi som branche kommer styrket ud på den anden side. Vi har allerede rykket os meget med mange nye tiltag.
Det, der har været interessant i processen – både inden jeg tiltrådte stillingen hos CIFF og nu – er den innovation, som finder sted i en krise som denne. Alle kæmper for at få præsenteret deres varer, dem selv og deres brand, og der er jeg megastolt af vores branche med den vedholdenhed, der er blevet demonstreret, og de initiativer og tiltag de fleste har fået gennemført, for stadigvæk at være vedkommende i forhold til kunderne.
CIFF har eksisteret som messe i over 30 år, og den ballast og kendskab, der er i huset, gør, at vi, lige meget hvad der rammer os, kan stå på benene og få noget gennemført. Der var en lille undtagelse i august 2020 – der i øvrigt blev truffet med tanke for alles sundhed og trivsel – og den sætter desværre nogle spor efter sig. Jeg kan forstå, at der nogen steder bliver talt om, at CIFF ikke længere eksisterer, eller at man ikke ved, om CIFF kommer tilbage. Men den snak vil jeg gerne slå ihjel en gang for alle: For der er et CIFF, og der kommer en messe til februar, hvis myndighederne tillader det – naturligvis med mundbind, masser af håndsprit, god afstand og en velfungerende digital platform.
Det er vigtigt, at vi får skabt et meningsfuldt samlingspunkt for brands og indkøbere. Når vi taler med indkøberne – både de nationale og internationale – så lyder meldingerne, at de gerne vil ud og have fingrene ned i kollektionerne igen. De har sågar allerede booket datoerne i kalenderen og kigget efter flybilletter. Det eneste, vi venter på, er verden. Branchen har simpelthen brug for at samles igen, og det skal den i nogle rammer, som gør det bedst muligt, nemmest muligt og mest inspirerende for indkøberne at komme og besøge os i København.
Ja, det er rigtigt, at det digitale har sejret på mange planer. Det har virket godt, men det har også virket på trods. Det er noget, alle har skulle adoptere til på grund af situationen lige nu. Men hele den inspirerende del klarer vi ikke gennem det digitale. Det har fungeret fint, hører vi, men det kan ikke erstatte det fysiske møde. Derfor er messeformatet mere relevant nu end nogensinde før.
Hvad er dine planer for CIFF?
Som det er blevet bevist de sidste mange modeuger, så tror jeg også på, at København fortsat har en kæmpe relevans som modedestination.
Det skal CIFF fortsat være en stor del af, hvor messen fremadrettet skal være en endnu mere samlende og inkluderende kraft i modeugen – naturligvis i samarbejde med Copenhagen Fashion Week, Revolver og mange andre aktører. Det er vigtigt, at vi fortsat værner og står sammen om København som både mode- og indkøbsdestination.
Lige nu har vi en rigtig god mulighed for at omfavne både de svenske, norske og – selvfølgelig – danske brands, og vi oplever en kæmpe interesse fra tyske brands om at udstille her. Vi har også en enorm stor interesse fra tyske og hollandske indkøbere, som gerne vil til København og se de brands, der udstiller her. Det bekræfter mig i, at et samlingspunkt for modebranchen er mere relevant nu end nogensinde.
Så første skridt for mig er at være med til at skabe en samlet destination for skandinavisk og nordeuropæisk mode, hvor vi kan få vores danske, men også internationale indkøbere til København.
Hvad glæder du dig til som direktør for CIFF?
Jeg glæder mig virkelig meget til at få lov til at invitere folk indenfor på CIFF igen – både i vores nye digitale univers og det fysiske univers ude i Bella Center.
Jeg har også store planer for vores showrooms, som jo er en stor del af CIFF. CIFF Showrooms betyder, at CIFF eksisterer 365 dage om året. Det skal vi huske, og det skal vi have mere frem i lyset. Vi har et stort community ude i Bella Center, en stor viden og en formidling af moden, som vi kan bruge året rundt.
Kan du sige lidt mere om den kommende CIFF-messe i februar?
Som messe er det vores forpligtelse at følge med den digitale udvikling, for selv om vi oplever en stor opbakning fra både danske og internationale indkøbere, så vil der være nogen, som ikke kan besøge os fysisk denne sæson. Så dem skal vi fange digitalt.
Derfor kommer vi til at præsentere en ny digital ’dating-platform’ til messen i februar 2021: En samlet præsentation af de udstillende brands uden besværet ved at skulle besøge en masse forskellige sider, og muligheden for at ”lægge brands i kurven”: Brands, man gerne vil se mere fra eller have kontakt med.
De fleste brands har over de sidste seks måneder fået en god digital tilstedeværelse, som vi skal være med til at understøtte. Det er ikke vores opgave at digitalisere de enkelte brands, for det klarer de fint selv. Det er vores opgave, at indkøberne ser dem. Det gør vi muligt med vores nye digitale koncept.
Herudover kommer vi til at have en showscene i Bella Center, som kommer til at være en del af det officielle modeuge-program. Her har vi allerede landet gode navne.
Vi har også indgået et samarbejde med bureauet Moon International, som blandt andet hjælper os med vores visuelle og digitale tilstedeværelse. Vi er så heldige at kunne høste nogle af de gode erfaringer, de har akkumuleret her i løbet af coronatiden. Jeg og teamet har gode tanker og visioner for, hvordan et fremtidigt CIFF skal tage sig ud. Så det arbejder vi på lige nu, og det bliver rigtig spændende at kunne vise mere af det. Jeg glæder mig.
Foto: Christina Neustrup