Hvis ikke modebranchen står sammen og bakker op om modeugen i København, så risikerer vi, at den forsvinder, mener de hos Second Female. Netop derfor kommer modevirksomheden nu med en klar udmelding om, at de står klar som udstiller på messen i februar.

”Lige nu er det hårde tider. Men hvis ikke vi alle støtter op om modeugen i København, så er der ingen modeuge tilbage. Vi skal stå sammen.”

Sådan lyder det fra Lars Andresen, der er CEO hos modevirksomheden Second Female, da TØJ fanger ham på telefonen her til morgen.

Skal man, eller skal man ikke deltage i messerne til februar? Det er et spørgsmål, som mange modevirksomheder lige nu stiller sig selv ifølge Lars Andresen. Netop derfor har Second Female valgt at fortælle branchen, at de udstiller på CIFF til februar og håber, at andre brands gør det samme – også selv om det i februar måske ikke bliver som den type messe, som branchen kendte før Covid-19.

”Selv om vi ved, at der med stor sandsynlighed ikke kommer ret mange internationale indkøbere, så er det vigtigt at sende et signal om, at vi stadigvæk er her og naturligvis ønsker at støtte op om den københavnske modeuge. Det håber vi også, at andre brands synes,” fortsætter han.

Sidste sæson valgte Second Female i samarbejde med andre modevirksomheder som eksempelvis Pavement og Sui Ava at udstille på hovedkontoret i Nordhavn efter et hård forår med Covid-19. Et vellykket arrangement, men det var ifølge direktøren ikke helt det samme som at udstille på messe.

”Vi har altid været glade for at udstille på CIFF med Second Female, og selv om det måske ikke bliver en messe, som vi kender den, til februar, så står vi fast og udstiller på CIFF,” lyder det.

”Og hvis dem, der faciliterer messerne, formår at gøre det på en god og sikker måde, så vil vi rigtig gerne være med til at støtte op om det,” tilføjer Lars Andresen.

Direktøren fortæller også, at de generelt hører fra indkøbere og kunder, at de savner at mødes fysisk og få kollektionerne i hænderne. Og som tiden er lige nu, er Second Female meget begejstrede for CIFF’s nye initiativ om at tilbyde udstillerne en ’plug’n’play-løsning’, så man ikke selv skal bruge flere hundredtusind kroner på en stand.

”Det er befriende, at CIFF har valgt at gøre det mere simpelt at have en stand. Det er dejligt, at alle brands bliver på lige fod, og kollektionen kommer i fokus. I disse tider er det også en rigtig god bæredygtighedsvinkel at tage på en messe, så der ikke bliver brugt unødvendigt mange ressourcer på stande. Det er mere simpelt og ensartet, og det bakker vi op om,” siger Lars Andresen og afslutter sit klare budskab og opråb til branchen:

”Så vi glæder os til at møde alle vores kolleger, nye og eksisterende kunder med Second Female på CIFF til februar.”

Som forrige sæsoner udstiller Just Female fortsat på Revolver under modeugen i februar 2021.

Foto: Second Female