“Vi mener ikke, at modeugen er truet – sammenhold eller ej. Hverken showdelen eller ordreplatformen er truet på deres eksistens.” Sådan lyder det fra Revolver-direktøren i et debatindlæg.

På baggrund af artiklen Second Female i opråb til branchen: ”Vi skal stå sammen”, der blev bragt på branchebladettoj.dk den 4. december 2020, har redaktionen modtaget et debatindlæg af Revolver-direktør Christian Maibom.

Holdningen i debatindlægget er skribentens egen og ikke et udtryk for redaktionens holdning


 

Kommentar fra Christian Maibom, stifter og kreativ direktør hos Revolver:

I artiklen ‘Second Female i opråb til branchen: ”Vi skal stå sammen”’ udtaler Second Female-direktør Lars Andresen således:

”Lige nu er det hårde tider. Men hvis ikke vi alle støtter op om modeugen i København, så er der ingen modeuge tilbage. Vi skal stå sammen.”

 

Det underliggende billede kan Revolver ikke nikke genkendende til.

Det er bestemt hårde tider i modebranchen – både herhjemme og internationalt. Og som Lars Andresen også korrekt anfører, så er det nu, at branchen skal stå sammen.

Men til gengæld så mener vi ikke, at modeugen er truet – sammenhold eller ej. Hverken showdelen eller ordreplatformen er truet på deres eksistens.

Revolver oplever til denne sæson faktisk en lille, men øget tilstrømning af udstillere. Vi opfatter dette som et positivt resultat af den måde, vi har formået at håndtere Covid-19-situationen. Allerede til sidste sæson introducerede Revolver plug & play-modellen, hvor udstillernes omkostningsniveau blev tilpasset situationen. Som en ikke uvæsentlig sidegevinst herved så resulterede plug & play-løsningen også i, at Revolver afviklede den mest bæredygtige messe nogensinde. Kontinuitet, ansvarlighed og ikke mindst fællesskab har altid været grundstenene i Revolver.

Modeugen vil fremadrettet, målt på udstillende messekvadratmeter, blive væsentligt mindre. En udvikling, som for øvrigt allerede var i gang, men som pandemien blot har accelereret. Det gør ikke modeugen mindre kvalitativ, tværtimod. Derfor vil modeugen fremadrettet også forblive velbesøgt af kvalitative regionale såvel som internationale indkøbere.

Revolver har af samme årsag fra denne sæson og fremad kraftigt opjusteret vores budgetter til hospitality og indflyvning, således at byens internationale besøg ikke påvirkes negativt af den overordnede messesituation.

Vi mener således ikke, at modeugens eksistens er truet overhovedet. Men modeugen og hele vores samlede branche er under pres og forandring som altid. Just nu blot lidt mere og hurtigere end normalt.

Foto: Pexels

Gå til forsiden på Fashion Week Edition – din platform for nyheder om modeugen