2021 bød på en række opkøb. Blandt andet var JBS på opkøbsjagt med fire opkøb, Rosemunde fik nye ejere, og Hummel opkøbte et børnetøjsbrand.

 

Vækstende børnetøjsvirksomhed laver endnu et opkøb

The New Aps har siden etableringen i 2016 løbende udvidet virksomheden med adskillelige brands og bestod indtil det nye opkøb af The New, Costbart, Mikk-line og Soft Gallery. I oktober købte The New det økologiske børnetøjsmærke Wawa, der blev grundlagt i København i 2017 af Johanna Topooco.

 

JBS på opkøbsrunde: Fire opkøb i 2021

2021 stod i opkøbenes tegn for JBS.

Den 1. februar 2021 indgik JBS Textile Group en aftale om køb af Niels Mikkelsens Trikotagefabrik A/S, der ligger placeret i Ikast.

I april var det tekstilvirksomheden HRT Textiles A/S, der har mere end 80 års erfaring som produktionspartner til diverse modebrands, der fik ny ejer i JBS Textile Group.

JBS Textile Group fortsatte sin strategiske rejse om at udvide og styrke sin position i tekstilbranchen og opkøbte virksomheden Connexion Tie i august.

Det fjerde opkøb skete den 1. oktober, hvor JBS købte aktiemajoriteten i iværksættervirksomheden Hviid Hviid ApS, der i den forbindelse skiftede navn til Hviid Hviid by JBS.

 

Hummel opkøber dansk børnetøjsbrand

Den danske sportskoncern Hummel opkøbte børnetøjsbrandet Sometime Soon, der blev etableret tilbage i 2015 af Jacob og Cathrine Høilund og fokuserer på streetwear-inspireret tøj til drenge i alderen 0-14 år.

 

Nyetableret onlineunivers udvider forretning med opkøb

Den digitale fashion- og interiørplatform The Baank gjorde sit første opkøb blot fem måneder efter, den åbnede sine virtuelle døre op for omverdenen i starten af 2021. Her opkøbte virksomheden den aalborgensiske webshop Blue And Berry.

 

Boozt Group opkøber majoritet af dansk modebrand

Onlinegiganten Boozt erhvervede sig i juni 2021 aktiemajoriteten i det danske modebrand Rosemunde. Her overtog Boozt i alt 66,7 procent af aktierne med mulighed for at overtage de resterende aktier i tre faser frem til juni 2026.

 

Ikastvirksomhed udvider sin portefølje med endnu en investering

Thygesen Textile Group opkøbte majoriteten af den københavnske yogavirksomhed Goyogi, som har afgivet en ejerandel til Thygesen Textile Group på 52 procent.

 

Investorgruppe opkøber konkursramt herretøjsbrand

I april 2021 blev herretøjsbrandet Tonsure erklæret konkurs grundet en uenighed med en tidligere medarbejder. Men allerede i maj kom det frem, at en investorgruppe med Chris Beierholm i spidsen havde opkøbt Tonsure.

 

Sports Group Denmark opkøber sportsmærke

Efter flere forhandlinger landede der i april 2021 en aftale, der gjorde sportskoncernen Sports Group Denmark til nye ejere af det næsten 40 år gamle sportsbrand SOS.

 

Claire Group køber majoriteten af Nobrakes

Claire Group opkøbte majoriteten af Nobrakes, der står bag mærkerne Woodbird, Grunt og Formél og fik følge af Chung Wai Cheung, CEO, og Chris Jepsen, CSO, der samtidig blev medejere af den nye konstellation.

 

Foto: Pexels